Annons
Annons


Här är landets populäraste TV-meteorolog!

Få personer är så folkkära som väderpresentatörerna i TV-rutan. Nu har tidningen Lands läsare fått rösta fram Sveriges bästa TV-meteorolog.


Linda Eriksson är Sveriges populäraste TV-meteorolog enligt tidningen Lands läsare
Foto: TV 4

Genom televisionens historia i Sverige har TV-meteorologerna varit ett populärt inslag. Oavsett om det har varit storm eller generösa högtryck på kartan har meteorologerna guidat tittarna med pedagogisk nit och ett personligt uttryck. I januari utlyste tidningen Land en tävling om vem som var den populäraste TV-meteorologen.

Annons

Sex meteorologer röstades fram till final: Linda Eriksson, TV4, Nils Holmqvist, SVT, Pia Hultgren, SVT, John Pohlman, SVT, Helen Tronstad, SVT, Pererik Åberg, SVT.

Fin bekräftelse

Nu har tävlingen avgjorts och vinnare blev Linda Eriksson i TV 4.

”Linda har en härlig utstrålning och presenterar vädret på ett naturligt sätt. Hon är lugn, saklig och tydlig. Man ser högtryck varje gång hon är i rutan!”, skriver läsarna om sin favorit, enligt Land.

Så här sa pristagaren själv till tidningen om utmärkelsen:

– Jag tycker alla nominerade är mycket skickliga i sitt arbete så jag blir jätteglad. Det är en väldigt fin bekräftelse på att tittarna tar till sig det jag vill förmedla under en vädersändning.

Av Henrik Högström

LÄS OCKSÅ


(16)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…