Annons


Påskens mest prisvärda weekendstäder


Berlin, London och Lissabon. Det är de mest prisvärda storstäderna för den som vill skippa påskäggen och istället möta våren i Europa. Resesöksajten Skyscanner har kartlagt kostnaden för flyg, hotell och turistattraktioner i några av Europas hetaste storstäder under påskhelgen.

Annons

Snart är påsken här. Men medan många svenskar ser fram emot att uppleva färgsprakande påskris, fjädrar och målade ägg på hemmaplan, finns det andra som hellre vill utnyttja de lediga dagarna till att resa.

Gilla Allas.se på Facebook

Tvärtemot vad många tror behöver det inte kosta skjortan att resa utomlands under en högtid som påsken. Resesöksajten Skyscanner har tagit pristempen på 13 storstäder runtom i Europa. Detta för att se var man som turist får mest upplevelse för pengarna. I topp på listan hamnar tre populära weekendresmål: kulturspäckade Berlin, shoppingmeckat London och Portugals vackra huvudstad Lissabon. Till dessa tre storstäder kan man få en långhelg för mellan 2 800 och 3 500 kronor.

För den som vill tillbringa påsken i Italien eller Turkiet kan en påskweekend dock bli en något dyrare historia. Till Rom, Istanbul och Amsterdam ligger priset för flyg, hotell och en turistattraktion på över 5 500 kronor. Inte heller Barcelona och Paris klarar femtusenkronors-tröskeln.

Turistattraktionerna i samtliga weekendstäder i kartläggningen visade sig vara mycket prisvärda. 44 kronor kostar exempelvis inträdet till slottet Wawel i Krakow och för blott 79 kronor får man vandra runt i den imponerande kyrkan Hagia Sofia i Istanbul.

Påskweekend i Europa – här får du mest och minst för pengarna

Billigast:

1. Berlin, 2 862 kr

2. London, 3 283kr

3. Lissabon, 3 493 kr

4. Wien, 3 841 kr

5. Krakow, 4 082 kr

Dyrast:

1. Rom, 6 928 kr

2. Istanbul, 5 750 kr

3. Amsterdam, 5 653 kr

4. Barcelona, 5 078 kr

5. Paris, 5 049 kronor

 

Om jämförelsen: Skyscanner har undersökt kostnaden för flygbiljetter långfredagen till annandag påsk den 18– 21 april från Stockholm. Prispaketet består förutom flygbiljetten även av kostnaden för tre nätter på ett trestjärnigt hotell nära city med gästbetyg 6 eller mer, samt inträde till en känd turistattraktion. Samtliga flygpriser är hämtade från www.skyscanner.se den 17 mars 2014, priserna kan variera över tid.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…