Annons


Här är resmålen som ökar mest!


Bridgetown, Barbados.

Bridgetown, Barbados.

Inför 2014 har intresset för lite mer alternativa resmål och boendeformer ökat. Listan över de 10 hetaste destinationerna inför 2014 toppas utöver Andorra av Barbados och Nicaragua. Allt enligt Airbnb.se.

Annons

De 10 snabbast växande destinationerna under 2013

1. Andorra – Känt bland annat för otroligt bra skidåkningsupplevelser. Det lilla landets centrala placering gör det enkelt för resenärer från hela Europa att resa dit. Under 2013 ökade intresset för Andorra med över 300 procent.

2. Barbados – En av de mest lockande öarna i Karibien erbjuder en minnesvärd resa med dramatiskt landskap och vackra stränder som kan avnjutas oavsett budget, vilket resulterat i en ökning på 184 procent.

3. Nicaragua – Landet har blivit populärt på senare år, främst bland surfare som vill iväg från trånga stränder och vandrare som vill uppleva okända marker, vilket har bidragit till en ökning på 180 procent.

4. Bosnien och Hercegovina – Östeuropa fortsätter att växa i popularitet och Bosnien och Hercegovinas multietniska och multikulturella historia har bidragit till ökad turism och har växt med över 170 procent.

5. Bahamas – En återkommande favorit bland semesterfirare som har stigit med 167 procent. Bahamas klimat är något som lockar och framöver kommer även sportevent bidra till ökad turism.

6. Malta – Denna Medelhavsö har stigit i popularitet med 165 procent.

7. Sydafrika – Vindistrikten och det vilda djurlivet gör Sydafrika till ett populärt resmål bland turisterna och landets popularitet steg med 159 procent.

8. Marocko – Med fantastisk arkitektur och milsvida öknar är Marocko ett resmål som ständigt ligger i topp och antalet besökare gick upp med 158 procent 2013.

9. Malaysia – Tropisk djungel och spännande matkultur bidrog till en ökning på 155 procent.

10. Guatemala – Oavsett om det är att vandra i djungeln eller klättra på ruiner som förgyller din semester är Guatemala det perfekta resmålet och turismen har gått upp med 148 procent.

Populära destinationer inför 2014:

1. Nordvästra Florida lockar turister med sina fina stränder och golfbanor och växte med 996 procent 2013.

2. I jakten på spännande lokala upplevelser i Indien har besök till Bangalore ökat med 821 procent, New Delhi med 642 procent och Mumbai med 423 procent.

3. De grekiska öarna ser en ökning i antalet besökare, då många prisjägare som vill ha billigare semestrar söker sig dit. Mykonos har ökat med 451 procent, Kreta med 449 procent, Paros med 410 procent och Thira med 400 procent.

4. De italienska städerna Rom och Florens har länge varit populära bland resenärer. Men nu växer även intresset för de sydligare städerna, såsom Calabria som ökat med 583 procent under 2013.

5. Många är även intresserade av öarna runt Spanien och Portugal där Costa Del Sol och Alicante ökat med 360 respektive 347 procent och Tavira i Portugal som ökat med 395 procent.

 


(0)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…