Annons
Annons


Här är svenska folkets favorit-julfilmer!

Under julen är det inte bara klappar, gran och glögg som är viktiga komponenter för en lyckad högtid. Även en riktigt bra film hör julen till.


julfilmer

När video on demand-tjänsten SF Anytime lät svenska folket svara på frågan om vilken julfilm de tycker allra bäst om hamnade Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton på första plats. Den klassiska julfilmen slog både den svenska komedin Tomten är far till alla barnen och den engelska romantiken i form av Love Actually.

Annons

Svenska folket är traditionsbundna i sitt filmtittande – i alla fall när julen står på glänt. Klassiker som Trolltyg i tomteskogen, Fanny & Alexander och Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton är alla omtyckta julfilmer bland svenskarna, och framför allt den sistnämnda. 14 procent av svenskarna tycker att berättelsen om tonårskillen Karl-Bertil är den bästa.

Den svenska komedin Tomten är far till alla barnen, med Peter Haber i spetsen, kommer på en delad andraplats tillsammans med den stjärnspäckade kärlekskomedin Love Actually.

Bästa filmerna med jultema enligt undersökningen:

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton 14 %

Tomten är far till alla barnen 11 %

Love Actually 11 %

Ett päron till farsa firar jul 7 %

Trolltyg i tomteskogen 6 %

Fanny & Alexander 5 %

Ensam hemma 5 %

The Sound of Music 4 %

Bad Santa 4 %

The Nightmare Before Christmas 4 %

Grinchen – julen är stulen 3 %

Holiday 3 %

A Christmas Carol 2 %

Mupparnas julsaga 1 %

Elf 1 %

Om undersökningen: Undersökningen är genomförd under 2013 av undersökningsföretaget YouGov på uppdrag av SF Anytime. Antalet svarande är 1 019 personer och resultatet är riksrepresentativt och statistiskt säkerställt.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…