Annons
Annons


Här är världens dyraste potatischips!

Chipsen är skapade i samarbete med den framstående landslagskocken Pi Le och är tillagade på sällsynta nordiska råvaror.


exklusiva-chips

Chipsen, som lanserats av S:t Eriks Bryggeri, innehåller bland annat Goliatmusseron, en svamp som är extremt eftertraktad i bland annat Japan.

Ett begränsat antal askar, 100 stycken, säljs nu via en tillfällig webbutik. Samtliga intäkter från försäljningen kommer att skänkas till välgörenhet. Priset för en specialframtagen ask innehållandes 5 chips är 499 kronor. Kilopriset är 100 000 kr/kg, vilket är det dyraste chipspriset i världen.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

– Alla chips som har tagits fram har tillverkats för hand. Det har krävts fingertoppskänsla, smaksäkerhet och tid för att varje chips ska få en perfekt balans mellan de olika råvarorna. Smaken är väldigt skandinavisk eftersom vi enbart har använt nordiska råvaror, till exempel svensk svamp och tång från Färöarna. Potatis och lök känner de flesta igen, men det som sticker ut är kvaliteten. Samtliga råvaror är av en rang som inte många har provat på tidigare. De här chipsen passar utmärkt till hantverksöl eller bara som de är, säger Pi Le, kock i Svenska Kocklandslaget.
På ingredienslistan till världens dyraste chips finns: goliatmusseron, tryffeltång, krondill, leksandslök, India Pale Ale-vört och Ammarnäspotatis.


(27)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…