Annons


Här får du mest snö för pengarna

På de här skidorterna får du mest snö för pengarna på skidsemestern. De är också mest prisvärda.


skidor-italien

Zmarta har tagit fram ett snöindex som visar vilka populära skidorter som ger svenskarna mest snö för pengarna.

Indexet beräknar pris per centimeter snö på tio populära skidorter runt om i världen genom att ställa kostnaden för exempelvis liftkort och skidhyra mot hur mycket snö orten har. Indexet syftar inte endast till att visa på vad som är billigast eller dyrast, utan snarare till hur du kan göra ett smartare val inför skidsemestern – eftersom alla prioriterar olika är inte det billigaste per automatik det bästa.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Billigt boende hittar du i norska Trysil, äter billigt gör du i amerikanska Aspen och absolut mest snö hittar du i japanska Niseko. Men Zmartas index visar att man får mest snö för pengarna i italienska Cervinia. Här snöar det över tre meter på en månad som tillsammans med en rimlig prissättning på exempelvis skidhyra gör att varje centimeter snö endast kostar runt 40 kronor. I andra änden hittar vi Åre som är betydligt mindre snösäkert och därför kostar hela 157 kronor per centimeter snö.

Snö-index

1. Cervinia, Italien– 34 kr/cm
2. Niseko, Japan – 41 kr/cm
3. Trysil, Norge – 51 kr/cm
4. Zermatt, Schweiz – 65 kr/cm
5. Banff, Kanada – 80 kr/cm
6. Chamonix, Frankrike – 85 kr/cm
7. Sälen, Sverige – 86 kr/cm
8. Aspen, USA – 105 kr/cm
9. St. Anton, Österrike – 117 kr/cm
10. Åre, Sverige – 157 kr/cm
Indexet jämför prisläget för typiska utgifter såsom kostnaden för afterski-öl, liftkort, skidhyra och hotell. Zmarta har dessutom undersökt den genomsnittliga snömängden i februari 2014 på de olika destinationerna. Totalkostnaden per semestervecka har sedan dividerats med genomsnittligt antal centimeter snö. Resekostnader är inte medräknade.


(1)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…