Annons


Här firar svenskarna helst jul och nyår

Många svenskar väljer att fira jul- och nyårshelgerna utanför Sverige och det är resmål långt bort som lockar. Destinationer som Bangkok, New York och London ligger högst av de populäraste sökningarna för resor mellan 22 december och 2 januari.


Vart reser svenskar helst i jul och nyår? Resesöksajten momondo har genomfört en omfattande analys över vilka svenskarnas mest populära destinationer är just över högtiderna jul och nyår, med utgångspunkt från avreseorterna Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå.

Annons

Trenden är att i år vill många svenskar fira jul långt borta från den svenska vintern. I den absoluta toppen för julresorna ligger Bangkok, tätt följt av den dynamiska storstaden New York och alltid varma Dubai.

De svenskar som reser över nyår föredrar också Bangkok men då kommer London och Phuket på andra och tredje plats i topplistan.

Topp fem destinationer för jul och nyår:

Juldestinationer:

Bangkok

New York

Dubai

London

Phuket

Nyårsdestinationer:

Bangkok

London

Phuket

New York

Krabi

Lista över de mest populära destinationerna med avresa för jul mellan 22 till 27 december 2013 och för nyår mellan 29 december 2013 och 2 januari 2014 sökta på momondo.se. Listan består av data från över 2 miljoner sökningar som svenskarna har gjort på flygresor under september och oktober 2013.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…