Annons
Annons


Här köper drottning Silvia årets första majblomma

Här köper Drottningen Silvia årets första Majblomma – till alla barn och barnbarn. Men när det var dags att betala fick hovdamen rycka in. "Det blev lite dyrare", sa hon skrattande enligt Expressen.


Drottning Silvia tillsammans med majblommeförsäljarna Miranda Nilsson och Zacharias Arrach. Bild: IBL Bildbyrå

Årets första majblomma är inhandlad!

Drottning Silvia, som är Majblommans höga beskyddare, värnar om traditioner och en av de finaste årliga traditionerna är att hon köper årets första majblomma. Något som hon gjort sedan 70-talet.

Annons

I år skedde premiärköpet på Maltesholmsskolan i Hässelby Strand.

Bild: IBL Bildbyrå

11-åriga Miranda Nilsson från Luleå som står bakom årets design fanns på plats. Hon var också en av dem som fick träffa drottningen för att lämna över nålen. Även Zacharias Arrach, som går på skolan, fick uppdraget att sälja välgörenhetsnålen till Silvia.

– Den här tycker jag är väldigt fin. Jag har den alltid på min almanacka, sa drottning i samband med köpet enligt Expressen.

Drottningen bestämde sig för att köpa majblommor till hela kungafamiljen. De fem barnbarn fick var sitt ett eget ark med majblommor. Till kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip, prinsessan Madeleine och kungen blev det i stället klassiska pins.

Saknade kontanter

Men när det var dags att betala (totalt 580 kronor) fick hovdamen rycka in. Drottning Silvia hade nämligen inte tillräckligt med kontanter.

– Det blev lite dyrare, skrattade drottningen efter att ha inventerat sin plånbok.

 

Majblomman 2017 liknar en nyckelpiga! Röd med svarta prickar. Bild: Pressbild Majblomman

Majblommans generalsekreterare Lena Holm är mycket tacksam över att drottningen är så engagerad.

– Att Drottning Silvia visar sitt stöd genom att köpa majblommor är en vink till alla vuxna att göra samma sak och ett sätt att bekräfta alla barn som engagerar sig, säger hon.

Text: Margareta Gotthardsson

Läs också:

Miranda,11, designade årets majblomma får sälja den första till drottningen!


(57)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…