Annons
Annons


Här vinner Ylva, 61, en miljon i Postkodmiljonären!

Vad är en hanrej? Svaret på den frågan kunde Ylva Orrmell, 61, från Saltsjöbaden vilket gjorde att hon kammade hem storvinsten på en miljon kronor i "Postkodmiljonären" i lördags. "Jag trodde det var ett skämt, jag tyckte frågan var så lätt", säger hon om den avgörande miljonfrågan.


Ylva Orrmell, 61, bor i Saltsjöbaden i Stockholm. I lördags kunde tv-tittarna se henne kamma hem en miljon kronor i TV4-programmet ”Postkodmiljonären” – något som bara har hänt åtta gånger tidigare i programmets historia, senast 2014 enligt Expressen.

Annons

För Ylva Orrmell var målet högt satt när hon tog plats i tävlingsstolen mittemot programledaren Rickard Sjöberg för att få de sista frågorna.

– Det var det här jag hade hoppats på, men man kan ju aldrig veta. Det beror på vad man får för frågor, säger hon på måndagen efter att programmet sänts i TV4.

Gilla Allas.se på Facebook
I lördags kammade Ylva Orrmell hem en miljon kronor i programmet Postkodmiljonären. Bild: TV4

I lördags kammade Ylva Orrmell hem en miljon kronor i programmet Postkodmiljonären. Bild: TV4

”Inte helt logisk”

Av alla de frågor Ylva Orrmell svarade på längs vägen mot miljonen, var det bara två hon var osäker på. Den ena handlade om en synonym till närsynthet. Här blev Ylva osäker och använde två av sina livlinor innan hon kom fram till svaret.

– Det kändes väldigt irriterande att jag inte kunde det direkt eftersom jag själv är närsynt. Jag borde ha kunnat lista ut vilket svaret var om jag hade tänkt logiskt, men man är inte helt logisk när man sitter där.

Den andra frågan handlade om vem som spelar en biroll i filmen ”Seven”. Ylva har aldrig sett filmen, men lyckades ändå gissa sig fram till svaret.

– Jag hade för mig att någon hade sagt till mig att Kevin Spacey är med i den filmen. Och eftersom han var med där som ett alternativ och inte Brad Pitt som jag visste är med i filmen, så chansade jag. Då hade jag ändå bränt nästan alla mina livlinor, jag hade en kvar, så jag tänkte att då spelar det ingen roll för jag kommer ändå inte komma till miljonen.

Lyckades bevara hemligheten

Men det gjorde hon. Och när den sista frågan dök upp på skärmen var saken klar. Ylva tvekade inte en sekund utan var tvärsäker på att ordet hanrej betyder en bedragen äkta man.

– Jag trodde att det var ett skämt för den var så lätt. Jag tänkte att det är inte möjligt att de har en sådan lätt miljonfråga.

Ylva Orrmell tvekade inte en sekund när hon svarade på den allra sista frågan. Bild: TV4

Ylva Orrmell tvekade inte en sekund när hon svarade på den allra sista frågan. Bild: TV4

När allt var klart kände Ylva en stor lättnad, säger hon.

– Det var väldigt skönt. Om man tittar på programmet ser man att jag säger ”pust” i slutet. Jag faller inte ut och skriker som jag tror att många andra gör, men det var en väldig lättnad.

Programmet spelades in i slutet av januari, och Ylva har lyckats hålla resultatet hemligt för sina barn ända fram till i lördags kväll.

– De var på mig mycket och ville veta. Men de var här i lördags och tittade med mig och sa efteråt att de nog hade gissat hur det hade gått. De blev jätteglada.

Ska resa med familjen

Ylva berättar att en stor del av vinsten äts upp av skatt, närmare 50 procent. Men de pengar som blir över tänker hon spendera på sig själv och sin familj.

– Jag har lovat att jag ska bjuda mina barn på en resa. Vart det blir har vi inte bestämt ännu, men mina barnbarn är ganska små så det måste bli någonstans som fungerar för småbarn.

Själv drömmer Ylva om att besöka det gamla templet Angkor Wat i Kambodja, men det resmålet får vänta en stund.

– Det är kanske inte riktigt att rekommendera med småbarn. Jag får åka dit sen tillsammans med maken. Jag hoppas pengarna ska räcka till det med.

Ylva har tidigare varit med i såväl ”Jeopardy” som ”Vem vet mest” och tävlat. Intresset för frågesporter har hon haft hela livet.

– Jag har alltid varit lite knäpp vad gäller det här, och det har blivit värre och värre. Jag tycker det är roligt att lära mig nya saker och att kunna saker.

Se när Ylva Orrmell kammar hem miljonen i TV4 här:

Av Minna Wallén-Widung


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…