Annons
Annons


Hårdrockande prästson gästar Sverige!


Jakob Samuel i Sverige

Kvällens gäst i Sverige! är Jakob Samuel.

En troende vegetarian som inte äter något som haft ett ansikte. Tillika en fyrabarnspappa med stort klädintresse som gjort hårdrock folkligt, är veckans gäst i Sverige!

Annons

-Om jag passar in i hårdrockskostymen? Haha, absolut! Rock n´roll handlar ju om att skita i konventionerna, att göra sin grej, som en slags urkraft! säger The Poodles frontman Jakob Samuel.

Vann Rock-SM
Han vann Rock-SM som trummis på 80-talet, men för femton år sedan lämnade han trummorna för att satsa på sången – Jakob Samuel i hårdrocksbandet The Poodles. Nu släpper han snart sin första soloplatta, Pastpresent.

-Den är inte mer jag än The Poodles, det går inte att välja mellan de två. Som att man skulle välja mellan sina barn! Men plattan har gett mig chansen att testa nya uttryck och nyanser.

Prästson
Jakob Samuel är son till en präst och en dirigent som skilde sig när Jakob var sex år. Som sjuåring fick han flytta med pappan och bröderna till Sjöbo, 60 mil från sin mamma.

-Det var självklart helt värdelöst, och en sådan grej skulle nog inte kunna hända idag, att en pappa bara tar barnen och drar iväg. Idag har jag försonats med det som hände och kan förstå varför de handlade som de gjorde då. Men jag tror att min rastlöshet kommer därifrån, att liksom ha svårt att stanna på ett ställe, berättar Jakob Samuel i ett samtal med Ann-Marie Rauer.

Svensk deckarstjärna i Tyskland
Vi åker också till Tyskland och träffar en deckarförfattare. Kärlekshistorien mellan svensk kriminallitteratur och tyska läsare är mer passionerad än någonsin. Här hemma lever författaren Jan Arnald ett ganska anonymt liv, men i Tyskland har han stjärnstatus som Arne Dahl. Vi träffar honom under ett stopp i Lübeck på hans tyska lanseringsturné för boken Viskleken.

En fånges barnbok
Vi träffar också Peter i fängelset. Peter är långtidsdömd. För honom har livet i fängelset varit ett kreativt uppvaknande. Nyligen gav Peter ut en barnbok och nu skriver han låtar till en skiva om vardagen som fånge.

Och vi besöker Örebro, där den klassiska musikalen Fame har blivit en Visukal, med både döva och hörande på scenen tillsammans.

Sverige!: Lördag 19 maj 2012 kl 19.00: SVT1


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…