Annons
Annons


Härlig hästläsning


Hästar på en äng

Våren börjar så smått komma igång och solen känns allt varmare. När man varit inne hela vintern kan det vara skönt att sitta i vårsolen och njuta av en bra bok. Här tipsar vi alla hästintresserade om vårens bästa läsning.

Annons

Hästen i rörelse

Hästen i Rörelse – Gillian Higgins & Stephanie Martin
Natur & Kultur

Utmärkta målande bilder som gör att man får stor förståelse för hur hästen rör sig och dens kropp fungerar. Korta sammanfattningar av varje kapitel för att man lätt ska kunna gå tillbaka eller slå upp i efterhand.

Gilla Allas.se på Facebook

 

 

 

Hästars hälsa och sjukdomarHästars hälsa & sjukdomar – Charlie Lindberg & Ingrid Andersson
Ica-Bokförlag

Hela boken är uppbyggd på frågor och svar men indelad i olika tema. Ett bra register i slutet av boken gör att man kan använda den lite om ett lexikon. Frågorna är mycket väl besvarande där de brett berättar om ämnet på frågan. Jätte bra bok att ha tillhands när man är osäker på sjukdomar och skador som uppkommer på ens häst.

 

Hästens näringsbehov & utfodringHästens näringsbehov & Utfodring – Christina Planck & Margareta Rundgren
Natur & Kultur

Super bra bok för dig som vill bli mästare på hästfoder! Rekommenderas absolut till hästmänniskor med lite erfarenhet av utfodring. Mycket välskriven bok som gör det lätt att förstå och få en bred inblick i hästens näringslära. Mycket bra med olika foder- och behovstabeller som är lätta att läsa av.

 

 

ProblemhästarProblemhästar – Lisbeth Johnson, Marie Haglund & Ulf Owenede
Ica-Bokförlag

Boken tar upp vanliga problem som man kan ha med sin häst och föreslår mycket goda lösningar man kan testa. Boken lägger stor vikt på kommunikationen med hästen och att man ska ta reda på orsakerna varför problemen uppkommit. Tar även upp exempel på problem som hästar de mött haft och hur dem hanterade problemen. Mycket inspirerande bok för alla som håller på med hästar.

 

Den skadefria hästenDen skadefria hästen – Amanda Sutton
Natur & Kultur

Bra bok som lär en att hitta och identifiera skador innan dem uppkommer. Beskriver också vad man ska tänka på för att förebygga skador. Bra guider till palpationstekniker, stretching och uppmjukning. Samt trevligt med ett kapitel om olika special discipliner.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…