Annons
Annons


Härliga hallonmuffins

Nötter i kakan, färsost i glasyren och hallon på toppen. Gott och enkelt att fixa.


Hallonmuffins

ca 15 st
Tid: ca 30 min

 100 g nötkärnor
150 g rumstemp smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

 Topping:
50 g mjukt smör
1 1/2 dl florsocker
100 g färskost naturell, av philadelphiatyp
fint rivet skal från 1/2 citron
ca 1 msk pressad citronsaft

Annons

hallon
citronmeliss

 

1. Mal nötkärnorna. Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och malda nötkärnor. Rör försiktigt ihop smeten.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Klicka i stadiga formar och grädda i 200° i 10–12 min. Prova med sticka, känns de inte torra, grädda ytterligare någon min. Låt svalna.

3. Rör ihop färskosttoppingen. Spritsa eller klicka på toppingen. Garnera med hallon och citronmeliss.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman


(9)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…