Annons
Annons


Hatar män kvinnor?


I Mia Blomgrens nya serie i Tendens ställer hon frågan till både kvinnor och män och gräver sig allt djupare ner i det som vi kallar kvinnohat. Del ett av sex startar måndag 9 oktober kl. 11.03 i P1.

Annons

– Ja, ibland kan man ju undra, svarar Lena när Mia Blomgren frågar om män hatar kvinnor? För vad var annars det psykiska och fysiska våld som jag fick utstå under många år ett uttryck för?

Annette tror å sin sida inte att hon blev misshandlad och förödmjukad av sin kille för att han hatade henne som kvinna. Men däremot tycker hon att påhoppen på offentliga kvinnor på nätet är ett solklart fall av kvinnohat.

I sex Tendens-program håller sig Mia Blomgren hela tiden nära några av de skyddade boenden för misshandlade kvinnor som finns i Sverige. Där frågar hon både män och kvinnor vad de lägger in i begreppet kvinnohat och om män hatar kvinnor?

– Jag tror i stället att män älskar kvinnor, säger Martin, som är i full färd med att tatuera Peter, som har två nakna kvinnor tatuerade på kroppen och som tycker män som skickar anonyma hatbrev till offentliga kvinnor är idioter.

Kent är fritidspolitiker med en tatuerad treudd på halsen och menar att han definitivt inte hatar kvinnor. Men när han fått vrida och vända på frågan en stund frågar han sig slutligen om det kanske är så att han faktiskt har varit en kvinnohatare?

Serien Hatar Män kvinnor? sänds i sex delar med start måndag 9 oktober i Tendens kl. 11.03


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…