Annons
Annons


Dubbelgott med kolafyllda havreflarn

Klicka och njut! Baka knapersega havreflarn med hemgjord kolakräm emellan. Galet gott och superlätt att göra.


Lägg ihop flarnen med en klick kolakräm emellan.

Lägg ihop flarnen med en klick kolakräm emellan.

Havreflarn med kolakräm

16–18 st, dubbla
Tid: ca 45 min

75 g smör
1 dl socker
1 dl vetemjöl
2 msk grädde
2 msk ljus sirap
1 1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver

Kolakräm:
1 dl vispgrädde
1 dl socker
1 msk ljus sirap
2 tsk kakao
50 g smör

Annons

1. Blanda smör, socker, vetemjöl, grädde och sirap i en kastrull. Värm tills smöret smält – obs! får inte koka. Tillsätt havregryn med bakpulver, rör om.
2. Klicka ca 2 tsk/flarn glest på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175° i 7–8 min. Låt svalna något innan du lossar dem.
3. Blanda kolakrämens alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Sjud samman i 10–15 min tills det tjocknar. Tillsätt smöret under omrörning. Låt kallna. Lägg samman flarnen dubbla med krämen emellan.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Baka flarnskålar och fyll med grädde och bär. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ


(28)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…