Annons


Lättgjord havreflarnstårta med bär

Gör en enkel botten – som ett superstort havreflarn. Garnera med grädde och massor av bär. Perfekt när du fixa tårtan snabbt och enkelt.


Generöst med bär gör tårtan extra smarrig.

Havreflarnstårta med bär

8–10 bitar

100 g smör
2 dl havregryn
3/4 dl strösocker
3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2–3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 liter blandade bär

1. Smältsmöret i en rymlig kastrull. Rör ner de övriga ingredienserna

Annons

2. Platta ut degen till en tunn rundel, 20–25 cm i diam, på bakpappersklädd plåt.

3. Grädda mitt i ugnen i 200°, 10–12 min. Låt flarnet kallna. Lägg det sedan på ett stort tårtfat. Vispa grädden till garneringen och bred över flarnet. Garnera med bären. Pudra över florsocker.

Gilla Allas.se på Facebook

Prova också: Kolafyllda havreflarn


(0)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…