Annons
Annons


Havrekakor med sylt


Rackarns goda havrekakor - perfekta till utefikat!

Rackarns goda havrekakor – perfekta till helgfikat!

ca 50 st
Tid: 25–30 min

200 g smör eller margarin
2 dl socker
3 dl havregryn
2 dl kokos
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl röd sylt

1. Rör matfett och socker poröst. Vänd ner havregrynen och kokos i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt och blanda snabbt samman till en deg.
2. Rulla degen i längder och skär små bitar som rullas till kulor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och gör fördjupningar i varje kaka. Skeda lite sylt i varje.
3. Grädda kakorna i 200°, 10–12 min.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…