Annons
Annons


Hela Sverige yogar mot bröstcancer


brostcancer

Den 18 oktober arrangerar Yogobe och Bröstcancerföreningarna yogamarathon till förmån för Bröstcancerfonden. Yogobe håller donationsklasser i Göteborg och Stockholm samtidigt som initiativet sprids över landet.

Annons

Varje timme får en kvinna beskedet att hon har bröstcancer. Nära 8 500 kvinnor i Sverige kommer att drabbas i år och cirka 1 500 kvinnor avlider i sviterna av sjukdomen. Trots att Sverige har en av världens främsta bröstcancervård med en femårsöverlevnad runt 85 procent, finns ett stort behov av hjälp, stöd och forskning.

Gilla Allas.se på Facebook

Yogamarathon mot bröstcancer startades 2012 av Penny Christodoulides och Anna Fannberg i syfte att samla in pengar till Bröstcancerfonden när deras kollega Karin Björkegren Jones fick sitt cancerbesked – och man lyckades då samla in nära 100 000 kronor.

I år arrangerar Yogobe för första gången i samarbete med BRO, Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, Yogamarathon mot bröstcancer. Tillsammans med Pilates Complete i Göteborg och Altromondo Yoga i Stockholm blir detta en dag fylld av gratis yoga- och pilatesklasser.

Det blir yoga från morgon till kväll med erfarna och inspirerande yogalärare från olika yogastilar och studios. Flera av team Yogobes lärare kommer självklart att finnas på plats. Deltagarna donerar valfritt belopp till förmån för Bröstcancerfonden. Tillsammans står vi upp i kampen mot bröstcancer och visar vårt stöd för dem som drabbas.

Dag & tid: Söndagen den 18 oktober från kl. 08.00.

Plats: Altromondo Yoga i Stockholm & Pilates Complete i Göteborg
Donation: Donera kontant på plats eller swisha ditt bidrag till Bröstcancerfonden. Använd bankgironumret 900-59 19 som swishnummer, och fyll i ”yogamarathon studions namn” eller bara ”yogamarathon” i meddelandefältet.
Du kan även bidra genom att sätta in en slant på Bröstcancerfondens plusgiro 900 591-9 alternativt bankgiro 900-59 19, och ange ”yogamarathon”. Eller SMS:a ”BREAST” och mellanslag följt av summan du vill skänka till 729 01. (Exempelvis BREAST 100)

En av nio kvinnor kommer att få bröstcancer och de flesta känner någon, mamma, syster, kollega eller vän som har erfarenhet av sjukdomen. Bröstcancer räknas idag som en folksjukdom och är den vanligaste cancerformen bland kvinnor.  


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…