Annons
Annons


Ostgratinerad kasslergratäng

Snabblagad kasslergratäng med grön sparris och krämigt osttäcke!


Gratäng med kassler, grön sparris och krämigt osttäcke.

Tid: ca 25 min
4 port

4 port kokt ris
500 g skivad kassler
1 knippa lätt förvälld grön sparris
1 liten röd paprika
1/2 dl hackad persilja

Gratängtäcke:
1 dl majonnäs
2 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
salt, peppar
2 dl riven ost
2 äggvitor

Annons

Garnering:
hackad persilja

1. Bottna med det kokta riset i en smord ugnssäker form. Lägg på kasslerskivorna, grön sparris och strimlad paprika och strö över hackad persilja.
2. Blanda majonnäs, äggulor, vinäger, kryddor och riven ost. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner försiktigt. Vill du förbereda rätten så vispa äggvitorna och vänd ner strax före gratinering. Gratinera i 225°, 10–15 min. Strö över hackad persilja.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell


(134)
(14)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…