Annons


Hellre tupplur än romantik på stranden


Svenskar njuter hellre av en tupplur i solen än en romantisk stund med sin partner. Det gör även majoriteten av strandfirare världen över. Det avslöjar nätresebyrån Expedia i en internationell strandrapport. Av rapporten framgår också att tyskar och danskar är mest avklädda på stranden medan sydkoreaner är mest villiga att exponera strandkroppen i sociala medier.

Annons

Ytterligare resultat från den globala strandrapporten:
• Svenska resenärer är mest oroliga för att bli bestulna/rånade på resan, medan malaysierna är mest oroliga för starka strömmar och att drunkna.
• Majoriteten av spanjorerna uppger att de hellre väljer stränder i det egna landet, medan majoriteten av svenskarna helst reser till stränder utomlands.
• Svenskarna går i första hand på personliga rekommendationer och råd när de väljer strandsemester, medan majoriteten av japanerna förlitar sig på reseguider/böcker.
• Majoriteten av svenskarna ser solresan som ett tillfälle att lära sig ett främmande språk. Minst benägna till detta är japanerna.
• Majoriteten av svenskarna kommer att spendera mellan 7000 och 14 000 kronor på sin nästa solsemester. Den populäraste semesterlängden är 7-­‐8 dagar.

TOPPLISTA: Vanligaste förberedelser inför strandbesök hos svenskar
1. Köper nya strandkläder (34%)
2. Tränar (22%)
3. Solar (19%)
4. Vaxar sig (10%)
5. Bantar (7%)


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…