Annons


Hemester-inspiration: Cykla på Ven


Den lilla saltvattenspärlan mitt i Öresund är en liten skatt. Perfekt att cykla på. Även om jag inte direkt älskade påhängscykeln, ett av alternativen om man har små barn med. Fanns andra på cykeluthyrningen, men då var de redan uthyrda. Kände mig lite som Hedvig-”Kom-o-skriv-mig-det-på-näsan” ombord på en osäkrad granat som for fram över stock och sten, rädd om min egen och andras säkerhet.

Annons

Ön är också fin att bada på. Trots att badskor inte hade inte varit fel. Massor av vassa snäckskal på stranden som ett av barnen skar upp foten på, för att sedan vägra att cykla vidare. Som synes ovan löste vi det med.

Ven är en fin ö att softa på när friden lagt sig igen. Alltså efter att de flesta besökarna begett sig av med färjan tillbaks till fastlandet. Då blev det ju riktigt mysigt. Tid för en kopp kaffe i gyllene kvällsljus med mjuka havsbrisar mot kinden. Sen sommarklassikern: en runda minigolf. Och så seglade vi med färjan tillbaks till Landskrona igen. I den ganska kitschiga solnedgången. Färjeresan, också det en stort äventyr om man är liten.

PS. Cyklingen med påhängscykel blev stabilare framåt kvällen. Alla överlevde.

Läs mer om att resa till Ven för att cykla HÄR och HÄR.

TEXT &  FOTO: AGATA GARPENLIND CRONQVIST

Att stanna hemma på sommarlovet kan vara hur härligt och nytt som helst. Det gäller bara att tänka till, googla lite, bläddra i dagstidningen, titta in på kommunens och grannkommunernas hemsidor för att hitta de spännande guldkornen som glimmar i närheten av vardagen. Under rubriken Hemester-inspiration kommer Agatas Gata då och då under sommaren att dela med sig av sina fynd i sitt närområde. Se det som en inspiration att hitta dina fynd nära dig.


(2)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…