Annons


Hemester-inspiration: Fladdermusvandring


fladdermusvandring i tykarpsgrottan

Ner i svalkan mitt i högsommarhettan. Tykarpsgrotan i Ignaberga i nordvästra Skånes snapphanebygd håller åtta grader. Låter kallt, men var skönt med en extra kofta på. Med lyktor i händerna går vi längst gångar, rum och passager i den gamla kalkstensgrottan. Spännande för små, spännande för stora.

Annons

Detta är fladdermössens vinterboning. Här nere i mörkret hänger de och sover gott. Inte just nu då, ute och hämtar nattamat i form av några tusen insekter, men med guidens Annas medryckande och inspirerande rundtur räcker det fint med plastfladdermusen som hänger i taket och spelar äkta.

Gilla Allas.se på Facebook

tykarpsgrottan

Och efter turen får alla barn en egen liten fladdermus och en fladdermusbok att ta med sig hem. Finfint och lärorikt kvällsäventyr. Läs mer om Tykarpsgrottan HÄR.

TEXT & FOTO: AGATA GARPENLIND CRONQVIST

Att stanna hemma på sommarlovet kan vara hur härligt och nytt som helst. Det gäller bara att tänka till, googla lite, bläddra i dagstidningen, titta in på kommunens och grannkommunernas hemsidor för att hitta de spännande guldkornen som glimmar i närheten av vardagen. Under rubriken Hemester-inspiration kommer Agatas Gata då och då under sommaren att dela med sig av sina fynd i sitt närområde. Se det som en inspiration att hitta dina fynd nära dig.


(50)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…