Annons


Hemester-inspiration: Elbåts-luff

Lite Amazonas är det allt när vår tysta elbåt glider genom de lugna vattnen i Malmös kanal. Inga krokodiler. Tror vi.


Genom lummig, mörkgrön parkdjungel, träden doppar sina grenar. Mest änder och dunungar. Söndagsflanörer och picknickkorgar. Någon fiskar visst. Kanske får upp en gammal stövel. Parkliv en sommarsöndag.

Annons

Den är ju ingen racerbåt, vårt lilla hem för de nästkommande timmarna, MEN, vi är störst och snabbast i kanalen idag. Motståndet är i och för sig lätt: mest trampbåtar och en och annan kanot. De svettas. Vi glider.

Gilla Allas.se på Facebook

Lägger till och hämtar oss några falafelrullar i en kiosk till båtlunch.

Under kanalbroar, ut i Malmö hamnbassäng med kaptenshatten på. Här är vi inte snabbast. Och inte störst, trots tolv platser i båten. Ett fikabord med rutig duk i mitten.

Fin stad, Malmö, också ur detta nya perspektiv. Solkräm. Glittrande skvalp. Fingrar som delar vattenytan.

Softish semesterhäng. Två timmar går lite för fort bara. Borde bokat tre.

Tips: ta med picknickkorg. Falafelinköpet tog alldeles för mycket av vår båttid.

Läs mer och boka din kanaltur HÄR.

Att stanna hemma på sommarlovet kan vara hur härligt och faktiskt hur nytt som helst. Det gäller bara att tänka till, googla lite, bläddra i dagstidningen, titta in på kommunens och grannkommunernas hemsidor för att hitta de spännande guldkornen som glimmar i närheten av vardagen.

Under rubriken Hemester-inspiration dela reporter Agata Garpenlind med sig av hemesterfynd i sitt närområde. Se det som en inspiration att hitta dina egna fynd nära dig.

 TEXT & BILD: Agata Garpenlind Cronqvist


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…