Annons


Hemester-inspiration: Medeltidsskepp


malmö kogg

Ett medeltidsskepp, en kogg, kommer lastad med glada turister som under några timmar, i böljan utanför Malmö, får känna på medeltidslivet ombord. Bästa historielektionen. Istället för att läsa sig till kunskapen, så lever man i den en stund. Den 29 meter långa koggen Twekamp af Elbogen är en fullskalekopia av världens hittills största kända medeltida kogg. Just nu svävar dock besättningen i ovisshet om framtiden för skeppet, som ligger ute till försäljning på världsmarknaden. En förlust för Malmö om skeppet säljs, tycker vi som njöt av den fina turen.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook
riddare på båt

Liten riddare med fredlig skeppsråtta.

kanon på båt

Det lät rätt högt när det small.

tross på båt

Repkonst.

medeltidskläder

Ett härligt gäng medeltidsmänniskor och medeltidshundar ombord.

Vill du komma i kontakt med Malmö Kogg? Slå då en signal till projektansvarige Ralf Thysell på nummer 040-330815, medan tid är.

TEXT & FOTO: AGATA GARPENLIND CRONQVIST

Att stanna hemma på sommarlovet kan vara hur härligt och nytt som helst. Det gäller bara att tänka till, googla lite, bläddra i dagstidningen, titta in på kommunens och grannkommunernas hemsidor för att hitta de spännande guldkornen som glimmar i närheten av vardagen. Under rubriken Hemester-inspiration kommer Agatas Gata då och då under sommaren att dela med sig av sina fynd i sitt närområde. Se det som en inspiration att hitta dina fynd nära dig.


(3)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…