Annons


Hemester-inspiration: Turning Torso-tur

Högst upp i Malmö, på Sveriges högsta adress, får man såklart den bästa spaningen. I alla riktningar. 190 meter upp, på 54:de våningen, hissen hit tar 38 sekunder, det är 5m/s.


FOTO: AGATA GARPENLIND

Sväljer bort locket i öronen. En klar dag, inte den dag vi var och njöt av utsikten, trots molnen, ser man ända till Möns Klint i Danmark.Många lägenheter, hyres. I en av dem bor det två vandrade pinnar. Berättar vår guide Mr Turning Torso, Jan Andersson, Senior Advisor på HSB, som äger huset. Man ser långt härifrån alltså. Myrliv nere på marken. Havet stort härifrån. Miljön flott. Vi rör oss mellan vädersträcken.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Pratar lite brandsäkerhet, i efterdyningarna av höghusbranden i London. Det blåser, vi tycker oss ana svajet. Men Jan menar att det krävs ännu mer vind för att man ska känna av svajet på riktigt.

Och så det här med att jorden är rund. Från 54:de våningen är det alldeles tydligt. Där himmel möter hav är horisonten välvd. Credd till Aristoteles som sa det först.

Under några veckor i sommar kan du följa med upp i Turning Torso. Läs mer och boka HÄR.

Att stanna hemma på sommarlovet kan vara hur härligt och faktiskt hur nytt som helst. Det gäller bara att tänka till, googla lite, bläddra i dagstidningen, titta in på kommunens och grannkommunernas hemsidor för att hitta de spännande guldkornen som glimmar i närheten av vardagen.

Under rubriken Hemester-inspiration delar reporter Agata Garpenlind med sig av hemesterfynd i sitt närområde. Se det som en inspiration att hitta dina egna fynd nära dig.

TEXT & BILD: Agata Garpenlind Cronqvist


(8)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…