Annons


Hemesterinspiration: Kanalbåt


Malmö kanal

Tittut på sig! Malmös vridna landmärke Turning Torso sträcker på halsen.

Kanske tror man att man kan sin hemstad vid det här laget, men så plötsligt hamnar man på kanalbåten Rundan i Malmö och drabbas av idel nya perspektiv.

Vi glider fram på de lugna vattnen som skär som en åder genom stadsdjungeln. Lite som  Amazonasfloden genom sin djungel. Ja, med väldigt mycket god vilja då. Härifrån blir det mesta nytt och spännande, tycker barnen, tycker vi vuxna. De utrikiska turisterna tycks också njuta.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook
Bro i malmö kanal

Bäst att böja på huvudet.

En knapp timme, några regnskurar och 21 kanalbroar senare känner vi oss berikade, fårade av dagens regn och vind och så är vi definitivt lokalkunnigare än förut, tack vare guidens humoristiska och inte alltför betungande dos av historiska och samtida malmöitiska anekdoter. Det här var ju trevligt.

rundan i Malmö

Staden sedd från vattnet. En kul tur. (FOTO: STRÖMMA)

Läs mer om Malmös kanalbåt Rundan HÄR.

TEXT & FOTO: AGATA GARPENLIND CRONQVIST

Att stanna hemma på sommarlovet kan vara hur härligt och nytt som helst. Det gäller bara att tänka till, googla lite, bläddra i dagstidningen, titta in på kommunens och grannkommunernas hemsidor för att hitta de spännande guldkornen som glimmar i närheten av vardagen. Under rubriken Hemester-inspiration kommer Agatas Gata då och då under sommaren att dela med sig av sina fynd i sitt närområde. Se det som en inspiration att hitta dina fynd nära dig.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…