Annons
Annons


Heminredning i fokus om svensken vinner pengar


Nya tapeter skull kanske sitta fint om man vann lite pengar.

Hemmet står i fokus om svenskar vinner pengar! En ny undersökning visar att även om de flesta svenskar skulle välja att spara en pengavinst, så är mer än var tredje beredd att köpa något till hemmet om de skulle vinna 10 000 kronor.

Annons

– Hemmet är vår aldrig riktigt färdiga borg och med ROT-avdrag och tv-program som ”Arga snickaren” inspireras vi ständigt att utveckla boendemiljön. Det stämmer också överens med andra undersökningar som visar att satsningar på hemmet är en vanlig orsak för att ansöka om lån, säger Vilma Kesküla, Vice VD på BigBank Sverige som gjort undersökningen.

De flesta sparar
Undersökningen visar att få människor väljer att spendera vinstpengar på att äta ute eller liknande nöjen. Majoriteten avstår omedelbar konsumtion och väljer istället att spara vinstpengarna.

– Det stämmer överens med de senaste siffrorna från SCB som visar att svenskar rekordsparar just nu och det gäller tydligen också om vi vinner pengar, säger Vilma Kesküla.

Om du vann 10 000 kronor den närmaste tiden, vad skulle du spendera pengarna på?

  • Spara pengarna 52 procent
  • Något till hemmet 34 procent
  • Resa 28 procent
  • Köpa kläder 12 procent
  • Äta ute/nöje 12 procent

Undersökningen genomfördes av BigBank i november 2012 och besvarades av 746 svenskar. BigBank AS är en estländsk bank specialiserad på konsumtionskrediter och inlåning för privatpersoner. BigBank AS grundades 1992 i Tartu, Estland och har idag filialer i Sverige. 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…