Annons
Annons


Hemlig kärlek och tjuvkik på partnerns sms pinsammast


Hemligt kär

Visst kan det vara svårt att avslöja att man är hemligt kär.

Det är allra jobbigaste att erkänna att man är hemligt kär i någon, tätt följt av att erkänna att man har tjuvkollat partnerns sms eller träffat exet i smyg. De under 35 år tycker dock det skulle vara pinsamt att erkänna att de snokat i någons facebookkonto.

Annons

Det visar en undersökning som You Gov gjort på uppdrag av Häagen-Dazs.

Hemlig kärlek värst
Kärlek är ett känsligt ämne, men inställningen till vad som är jobbigt att berätta inom just kärlek skiljer sig en del mellan könen. Både kvinnor och män tycker att det värsta skulle vara att behöva erkänna att man är hemligt kär i någon. Det är dock nästan dubbelt så många män som kvinnor som upplever det som jobbigt (17 procent jämfört med 9 procent). Den näst värsta hemligheten som män kan tänka sig att avslöja är att man träffat exet i smyg; 12 procent av männen skulle dra sig för att avslöja det, jämfört med 5 procent av kvinnorna. För kvinnorna hamnar att tjuvkolla partnerns sms på en andraplats, där en av tio kvinnor tycker att det skulle vara det värsta att behöva erkänna.

Pinsamt med för mycket tillbaka
Den största skillnaden mellan de yngsta (18-34 år) och de äldre (35-74 år) framkommer vid alternativet kring Facebook. Medan 6 procent av de yngsta kan relatera till hur pinsamt det skulle vara att avslöja att man varit inne och snokat på någons profilsida som man inte är vän med, är det endast en procent av de äldre som kan relatera till företeelsen. De äldsta svarande (55-74 år) tycker däremot att det är tre gånger så jobbigt att erkänna att man fått tillbaka för mycket växel utan att ha sagt till, jämfört med de svarande upp till 34 år (3 procent respektive 6 procent).

Okej att sno tvättid
Få i undersökningen upplevde det som jobbigt att avslöja hemligheter relaterade till vardagssysslor, som att råka sno någons tvättid eller råka krympa en familjemedlems älsklingsplagg. En tredjedel av de tillfrågade hade svårt att ta ställning till vad som upplevdes som pinsamt att berätta.

Topp 5 på vilken hemlighet vi skulle dra oss mest för att berätta:

  • Hemligt kär i någon 13%
  • Kollat partnerns sms 8%
  • Träffat exet i smyg 8%
  • Backat på någons bil 7%
  • Tjuvkikat i chefens papper 6%

Om undersökningen

Undersökningen utfördes av YouGov på uppdrag av Häagen-Dazs under perioden 20-23 april 2012. Sammanlagt intervjuades ett representativt urval av 1 013 personer i åldern 18-74 år, kvinnor och män boende i Sverige.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…