Annons
Annons


En läsare berättar: Jag hade en affär med min sons bäste kompis

När Mia träffade unge, snygge Linus blev hon genast attraherad. Trots att det var hennes sons kompis inledde hon en het och hemlig kärleksaffär med honom.


Kvinna klär av sig.

Mia kunde inte hjälpa att hon föll för den unge Linus.

splash_hamtat_fran_tidningenHan var ung, snygg och med en fantastisk kropp. Mia kunde inte hjälpa att hon kände sig attraherad. Men att han skulle känna detsamma hade hon aldrig kunnat föreställa sig.

När fantasierna inte längre bara var hennes, utan delades av honom, blev situationen allvarlig. Mia tvingades ta ställning till om hon skulle följa sina känslor och gå bakom ryggen på sin son, eller om hon skulle styras av förnuftet och säga stopp.

Annons

– Jag valde att smussla och ljuga för min son, erkänner Mia, 39, när hon ringer för att berätta om den mest förbjudna kärleksaffären i sitt liv.

När händelsen utspelade sig bodde Mia i en trerumslägenhet tillsammans med sin 21-årige son Martin. Sonen hade nyss börjat studera till civilekonom på universitet och en av hans nya vänner var den 27-årige Linus.

– Martin kom hem och berättade om en trevlig kille i klassen som han precis hade lärt känna. Killen var lite äldre än de andra studenterna eftersom han hade rest mycket och jobbat i sin pappas företag. Men han verkade mycket sympatisk, och han och Martin blev kompisar med en gång.

Mia var glad att hennes son trivdes med sin utbildning och sina kurskamrater. Martin och Linus pluggade tillsammans och träffades även på helgerna för att gå ut och festa.

– Eftersom Martin talade så gott om Linus bad jag honom bjuda hem Linus till oss, berättar Mia.

En fredag när Mia skulle på tjejmiddag med väninnorna fixade hon tacos till killarna och erbjöd dem sin lägenhet när hon ändå inte var hemma. Mia stod i hallen, på väg att gå ut, när det ringde på dörren.

– Jag öppnade och framför mig stod Linus. Det ögonblicket glömmer jag aldrig.

Vill du berätta vad det var du såg?

– En solbränd, blond kille med stora blå ögon och ett brett vitt leende som lyste av självförtroende. I handen höll han en flaska vin. ”Är det du som är Mia?” frågade han och gav mig vinet. ”Tack för att vi får låna din lägenhet.”

– Jag blev helt ställd. Nästan mållös. Han var inte alls vad jag hade föreställt mig. Åldersmässigt såg han mycket äldre och mognare ut än min son. Hade jag träffat honom på krogen hade han direkt fångat min uppmärksamhet.

– Linus räckte fram handen och hälsade. Jag bjöd in honom i lägenheten och ropade på Martin. Vi växlade ytterligare några ord i hallen och sedan begav jag mig till min väninna.

Och vad hände efter det?

– Hemma fortsatte Martin att prata om Linus. Han berättade att Linus hade sagt att jag såg så ung och fräsch ut att jag hade kunnat vara Martins storasyster. Det var ju ganska klyschigt sagt, men jag blev ändå glad.

– Någon vecka senare stötte jag av en slump på Linus på systembolaget. Jag var på jakt efter ett ekologiskt vin när jag hörde en bekant röst bakom mig. ”Är det inte Mia?” Då jag vände mig om stod Linus där, i jeans och en lysande gul T-shirt.

Hur upplevde du det att träffa honom den gången?

– Jag visste inte hur jag skulle bete mig, men Linus gav mig en kram och undrade om han kunde hjälpa mig. Han var duktig på viner, förklarade han.

– Jag skämdes lite när jag berättade att jag skulle på tjejmiddag hos samma väninna som jag varit hos förra gången. Jag ville inte att Linus skulle tro att jag var en vilt festande mamma. Men han sa bara: ”Klart att du ska passa på. En snygg kvinna som du ska inte sitta hemma och gömma dig.”

– Efter det mötet blev Linus mer och mer synlig för mig. Han och Martin satt ofta hos oss och pluggade när jag kom hem efter jobbet. Jag lagade mat till dem och vi åt alla tre i köket.

– Linus ställde frågor om mig och mitt liv: hur gammal jag var, vad jag arbetade med, hur länge jag hade varit skild. Till slut blev min son sur och sa: ”Du är inte här för att umgås med min mamma, du är här för att umgås med mig.”

Minns du vad du hade för känslor för Linus då?

– Jag blev smickrad av hans ord och intresse, och ibland undrade jag om han inte flirtade lite med mig. Sedan förträngde jag mina känslor.

– En lördagskväll pep det till i min telefon. Det var Linus som skickade ett sms och undrade var Martin var. Han skulle lämna tillbaka några böcker till Martin, men fick inte tag på honom.

– Jag skrev som det var, att Martin besökte sin pappa, men att det gick bra att komma och lämna böckerna ändå.

Ville han det?

– Ja, han kom med böckerna inom en timme. ”Vill du ha en öl?” frågade jag spontant. Han tackade ja och vi satte oss i soffan med var sitt glas.

– Linus berättade om sin barndom, att hans mamma också hade varit ensam med honom när han var liten. ”Det är något speciellt med dig”, sa han, ”du är stark och självständig men med ett stort hjärta. Jag beundrar dig.”

– Vi drack ytterligare var sin öl och han fortsatte att ösa beröm över mig. Jag kände hur jag rodnade. Lite senare på kvällen tog han min hand och frågade: ”Får jag kyssa dig?” Jag hann inte svara.

Vilka tankar gick genom ditt huvud då?

– Jag var helt omtumlad, kunde inte tänka klart. Inte han heller. ”Förlåt”, sa han direkt efteråt och reste sig upp, ”jag förstår om du vill att jag går.” Han såg stressad ut och gick mot dörren. ”Nej, stanna”, sa jag, ”jag vill att du stannar.”

– Det ena ledde till det andra. Vi hamnade i sängen och han stannade hela natten. Jag mådde så bra av hans beröring, kände mig så ung och bekräftad. Det fanns ingen åldersskillnad och inget moraliskt fel i den stunden. Det fanns bara han och jag.

– När jag vaknade morgonen därpå var jag både glad och ledsen. Jag såg Martin framför mig och blev ångestfylld. Vad hade jag gjort? Hur skulle jag förklara detta för min son?

Vad bestämde du dig för att göra?

– Jag funderade hela dagen efter att Linus hade åkt hem till sig. När han ringde på kvällen sa jag att jag inte trodde på en fortsättning. ”Men vi kan väl bara njuta så länge det känns bra och se vad som händer”, föreslog Linus. Det gick jag med på.

– Jag och Linus inledde ett förhållande i smyg. Känslorna växte hela tiden, liksom konflikten inom mig. Jag ljög för min son och sa att jag skulle till en tjejkompis, när jag i själva verket åkte hem till Linus.

– Martin beklagade sig och sa att Linus knappt hade tid för honom längre. Det verkade som att Linus hade träffat en tjej, tyckte han, men han förstod inte varför det skulle vara så hemligt. Ibland fick jag nästan trösta min son för att han höll på att förlora sin bästa kompis.

Vad kände du i sådana stunder?

– Jag skämdes. Efter ett halvår bestämde jag mig för att prata med min väninna om situationen, och be om råd.

– Hon blev helt chockad och sa att jag genast måste avsluta förhållandet. Hon tyckte att jag hade gått alldeles för långt, att jag var egoistisk och att det aldrig skulle leda till något vettigt. ”Du måste vara den kloka”, sa hon, ”du är äldst.”

– Efter det samtalet grät jag hela natten. Hon kastade den hårda sanningen över mig, och den gjorde ont att höra. Därefter tog jag ett beslut.

Och vilket beslut var det?

– Jag skrev ett sms till Linus att jag ville träffa honom, komma hem till honom. När han öppnade dörren kramade han mig hårt och länge. ”Vad har hänt?” undrade han.

– Jag sa att jag inte klarade detta längre, att jag inte kunde fortsätta ljuga för min son. ”Kanske om jag inte hade haft Martin, eller om du inte hade varit Martins kompis”, förklarade jag, ”men inte som det är nu.”

Hur reagerade Linus på det?

– Han sa att han var villig att ta alla risker, alla konsekvenser, bara han fick vara tillsammans med mig.

– Men hans ord spelade ingen roll. Martin var min son, inte hans, och jag hade tagit mitt beslut. Linus var tvungen att acceptera det. Sedan gick jag.

Fick Martin någonsin veta vad du hade gjort?

– Nej, han märkte aldrig vad som pågick bakom hans rygg och varken jag eller Linus berättade det för honom i efterhand.

– Jag är ledsen för Martins skull att han och Linus gled isär, men en kort tid därefter berättade Martin att Linus hade förlovat sig och skulle ta studieuppehåll för att åka till USA. Sedan sågs Martin och Linus ändå aldrig mer.

Har du någon gång ångrat att du inledde ett förhållande med Martins kompis?

– Både ja och nej. Romansen med Linus glömmer jag aldrig, den satte djupa spår i mitt hjärta. Jag behövde det då, det var en upplevelse. Men den avslutades i rätt tid. Den hann inte göra någon skada.

Av Margaretha Malmgren

Här hittar du fler LÄSARBERÄTTELSER

 

ingar-litenVill du dela med dig av en berättelse ur ditt eget liv? Ring kostnadsfritt till Ingar Haellquist på tel: 0200-81 01 70 (tisdagar 16-19) eller mejla [email protected] Du får givetvis vara anonym.

Artikeln kan komma att publiceras i andra tidskrifter inom Aller media i Norden. Bilden är alltid arrangerad.

LÄS OCKSÅ


(3)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…