Annons
Annons


Hemslöjden på festival

Hemslöjden fyller 100 år 2012 och i augusti finns hundraåringen på plats på många stadsfestivaler. Några av platserna hittar du här!


broderad kudde

Brudkudde 2012 broderad av Anna Wengdin från boken ”Brodera på ylle!”.

Stockholms kulturfestival

14 – 18 augusti

På Brunkebergstorg och barnområdet finns Slöjdklubben för alla yngre festivalbesökar. Handledare finns på plats och visar alla barn hur man täljer, syr, broderar och virkar. Slöjdklubbstältet är öppet alla dagar mellan kl 12 och 17.

Annons

15 augusti

Onsdagen den 15 augusti kl 14.30 och 15 diskuteras miljö- och hållbarhetsfrågor ur ett hemslöjdsperspektiv i Porten under Kulturhuset. Här kan du testa att slöjda, bland annat tillsammans med Anna Wengdin som är en av författarna till boken ”Brodera på ylle”. Onsdagskvällen avslutas i Slöjdbaren på Brunkebergstorg. Där får besökarna bläddra i ett rykande färskt nummer av tidningen Hemslöjd och träffa redaktionen som pratar om mode och kläder med intressanta personer.

Gilla Allas.se på Facebook

14-18 augusti

Slöjd- och D.I.Y-sajten Zickermans.se och Slöjdhuset Stockholm finns på plats och visar besökarna hur man broderar på stort och smått, sneakers och väskor, jeans och tröjor. Inspireras av mönster och bilder eller skapa fritt efter eget huvud.

Göteborgs kulturkalas 14 – 19 augusti

I Växthuset på Trädgårdsföreningen visar handledare från Slöjklubben, varje dag mellan kl. 12.00 och 18.00, hur man tovar fingerdockor, syr ett fiaspel eller täljer till det klassiska spelet ring-på-pinne.

Malmöfestivalen hemslöjdstema 17 – 24 augusti

Malmöfestivalen slår på den stora hemslöjdstrumman. Stora delar av staden kommer att stickas in på olika sätt och festivalprogrammet är fullsmockat under genren ”Hemslöjd”. Slöjdklubben finns på barnområdet i Raoul Wallenbergs park och Skånes Hemslöjdsförbund har ett stort tält på Stortorget där man kan testa olika slöjdtekniker. Inför varje konsert kommer en animerad hemslöjdsfilm att visas på storbildsskärmarna.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…