Annons
Annons


Hemsökta hotell – vågar du checka in?


Hemsökt hotell

Världen är full av hemsökta hotell. Vill du sova bland andar, spöken, vrål och andra mystiska händelser? Då kommer här några tips inför semesterresan!

Queen Mary, Long Beach, USA

140448144

Queen Mary.

En gång världens flottaste atlantkryssare, i dag ett hotell hemsökt av hundratals passagerare som dött ombord.

Annons

Under andra världskriget blev en kock ombord blev bränd till döds då han av misstag ramlade in i en av ugnarna i köket, en del påstår att någon knuffade honom eftersom de varit missnöjda med maten. Man kan än i dag höra hemska skrik från det stora köket ombord, och många kockar vågar i dag inte arbeta ensamma i köket.

Förutom nästan 50 kända dödsfall ombord på Queen Mary så har också många andra olyckor skett under åren. Under andra världskriget kolliderade båten med ett annat fartyg i stark dimma och skeppet skars nästan upp på mitten. Över 300 personer hamnade i det kalla vattnet och räddades aldrig då man i första hand ville förhindra att fartyget skulle sjunka, många drunknade och en del blev uppätna av hajar.
Längst ner i skeppet har det rapporterats om bankande ljud i skrovet och mänskliga röster som kallat på hjälp.

Hotellet har spökvisningar, ett paranormalt forskningscenter och varje år firas Queen Mary Halloween Terrorfest.

Congress Plaza hotel, Chicago, USA

Blinkande glödlampor brukar ses som tecken på besök från parallella dimensioner. På Congress Plaza Hotel är det lustigt nog glödlampans anfader Thomas A. Edison själv som sägs spöka, enligt vissa går även President Franklin D Roosevelt igen och flera gäster har sett gangstern Al Capones spöke i det gamla 14-våningshotellet som byggdes 1893.

Ballygally Castle Hotel, Antrim, Nordirland

Ett 1600-talsslott med fin utsikt över böljande kullar och mörkt hav. I ett av rummen hänger Lady Isabella Shaws sorgsna porträtt. Isabellas man önskade sig en son men när Isabella födde en dotter blev han galen och fängslade mor och dotter i denna högt belägna borg. Utom sig av sorg hoppade Isabella från fönstret med babyn i famnen. Hennes själ svävar fortfarande runt ägorna och bultar på gästernas dörrar och ångestfylld babygråt hörs från ”spökkammaren” fast rummet är tomt…

Stanley hotel.

Stanley hotel.

Stanley hotel, Colorado, USA

Vågar du övernatta där blodbadet i Stephen Kings thriller ”The Shining” ägde rum? Hotellet som inspirerade till den klassiska filmen från 1980 spelades dock inte in här, utan delvis på Timberline Lodge i Oregon och delvis i studio i England. Flora Stanley, den första ägarens fru, dog 1939 men sägs fortfarande irra runt i lobbyn och klinka på pianot i musiksalen om natten. På fjärde våningen är det ett förskräckligt liv när mörkret fallit. Utanför rum 418 hörs ofta barn leka, trots att inte en själ syns till. Stephen King själv bodde i rum 217 – kanske läbbigast av alla dem (i alla fall om man ska tro läskigheterna i Kings roman).

Hemsökta platser i Sverige

Hjortsberga prästgård, Ronneby i Blekinge

Så hemsökt att till och med hästarna från den närliggande ridskolan vägrar passera huset. På denna prästgård vågade ingen präst bo. Den siste som bodde här hörde kvinnoskrik, steg i trapporna, dörrhandtag som vreds om, böcker som fallit ur hyllan och bokblad som vände blad utan förklaring. Prästens hund blev alldeles tokig, reste ragg och högg vilt omkring sig i luften mot något som inte syntes. Numera kallas prästgården för Johannis daghem men än så länge har spökena lämnat barnen ifred.

Bäckaskog slott, utanför Kristianstad i Skåne

Det här är en miljö där det spökar. När kung Karl XV dog avlivades enligt traditionen hans livhäst, Shejk. Nu galopperar han i parken om nätterna. Möter man hästens blick händer det en olycka. Enligt traditionen ska hästen och ägare dö samma dag. Men då kungen dog enbart 46 år gammal 1872 skedde inte det. Hästen sköts och begravdes i en bokbacke. Om natten ibland kan man även se ett förvridet kvinnoansikte i speglarna och det har även varit stökigt och obäddat i vissa rum på morgonen trots att rummen varit låsta.

Borgvattnets prästgård, Östersund i Jämtland

Sveriges mest kända spökhus. Det knackar i väggarna och klampar. Gungstolen börjar gunga av sig själv, besökare har bland annat hört gråt och sett tre gråa damer sitta i soffan.

Kronobergs slott, på en ö i Helgasjön i Småland

Tysta sommarnätter syns en vit skepnad vandra på murarna. Hon utstöter ett klagorop, störtar i vattnet och försvinner. För 500 år sedan sägs en präst ha bannlysts för att han gift sig med en underskön jungfru. Förtvivlad kastade hon sig ut i vattnet från ett av tornen och dränkte sig.

Källor: Det oförklarliga, Aftonbladet, www.spokwebben.se, hotels.com, paranormal.nu

spoke


(3)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…