Annons
Annons


Herreys gör comeback i Melodifestivalen!


Herreys vann Melodifestivalen 1984 med Diggiloo diggiley Foto: SVT

Herreys vann Melodifestivalen 1984 med Diggiloo diggiley Foto: SVT

På lördag överraskar SVT med en hejdundrande födelsedagsfest för två jubilarer. Då är det nämligen 40 respektive 30 år sedan som två av Melodifestivalens viktigaste händelser ägde rum.

Annons

– När Abba vann i engelska Brighton 1974 startade något som fortfarande lever kvar. Abba är ännu är ett av världens största band. Det tog exakt tio år tills bröderna Herreys dansade hem nästa stora framgång med ”Diggiloo Diggiley”. Dessa jämna födelsedagar vill vi fira stort! säger Henrik Johnsson, innehållsproducent för Melodifestivalen 2014, till svt.se

Gilla Allas.se på Facebook

Sean_Banan_melloDet är även ett väl genomtänkt beslut att förlägga födelsedagskalaset till Melodifestivalens andra deltävling i just Linköping, då staden spelar en nyckelroll i Melodifestivalens historia.

– På lördag är det med en dags marginal som Abba vann och dessutom var det just i Linköping som Björn och Benny möttes för första gången, berättar Henrik Johnsson.

Den som har bjudits in att hålla i själva hurrandet för bröderna i guldskor är Sean Banan, med en egen tolkning av ”Diggilo, Diggiley”. Dessutom kommer bröderna Herrey själva att medverka.

Abba kommer att hyllas av programledarna Nour El Refai och Anders Jansson.

Källa: Svt

Allt om Melodifestivalen kan du läsa på vår Melodifestival-sida. Där finns intervjuer, bilder, tävlingar, läckra recept och mycket mer! Du hittar den om du klickar HÄR »»»

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…