Annons
Annons


Hetaste resetrenden: Glamping – när lyxliv möter camping!


glamping_england

Glamping i England. Foto: Airbnb

Med över 14 miljoner gästnätter om året är camping det populäraste semesterboendet i Sverige enligt SCR (Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation). Den senaste resetrenden är ”Glamping”, glamourös camping för den kräsne resenären. Glöm förfrusna tår, obekväma liggunderlag och mygg i tältet. Glamping handlar om att maximera det mesta utav ditt friluftsäventyr, utan att offra hotellets bekvämligheter.

Annons

Airbnb, bostadsförmedlare av semesterhem mellan privatpersoner har listat sina topp tre bästa Glampingplatser:

Glamping i Chile.

Glamping i Chile.
Foto: Airbnb

Glampa under stjärnorna, Chile

Som det enda tälthotellet i världen som fokuserar på astronomi, är detta tälthotell en unik upplevelse för alla naturälskare. Tälten är i två våningar, med avtagbart tak för en magnifik utsikt över den Chilenska stjärnhimlen. Varje tält rymmer vardagsrum, badrum, terrass och sovrum med en boksamling om astronomi.

Aktiviteter:

• Lär dig mer om stjärnhimlen. Varje dag erbjuds det astronomikurser där du med hjälp utav guide och teleskop får lära dig upptäcka himmelens alla stjärnor.

• Hoppa upp på hästryggen och ge dig ut på lägrets nattliga hästridningsturer. Guide finns med under ridturen och guidar dig igenom den Chilenska skogsnatten.

• Svalka dig i lägrets egna pool.

• Utforska den Chilenska naturen via de anordnade cykel och bilturerna som erbjuds.

 

Glampa som en engelsk prinsessa!

Glamorösare campingplats än denna får man leta efter. Med bubbelpool, delikatessbutik, fiskhandlare, ett holistisk terapirum, bubbelpool och snickarbod, summerar detta campinglägret Glampingtrendens essens. Sover gör man i något av lägrets tre tält, kompletta med kingsize-sängar och dragen el. För de som vill bo något mer traditionellt finns det även husvagnar att hyra.

The Guardian, en av Englands största dagstidning, utnämnde nyligen denna campingplats till ett utav Englands topp tio bästa Glampingplatser.

Aktiviteter:

• Skäm bort dig med en spabehandling. Campinglägret erbjuder ett flertal olika behandlingar.

• Besök Sissinghurst Castle, ett klassiskt engelskt slott, berömd för sin vackra slottsträdgård och endast 4 minuter från campingplatsen.

• Vindsurfa i Rye Bay eller Camper Sand, två stränder 20 minuter från campinglägret.

 

glamping_australien

Glamping i Australien. Foto: Airbnb

Glampa ”Down Under” och simma med delfiner

Glamour kan man även hitta i en husvagn. Här campar du på stranden med havet som närmaste granne. Husvagnen är belägen vid Mornington Peninsula, Australiens bästa vindistrikt, en timmes bilfärd från Melbourne.

Aktiviteter:

• Simma med delfiner och snorkla, ett måste ”Down Under”.

• Ge dig ut på långvandring för att sedan koppla av vid någon av de varma källorna som finns i området.

• Njut av ett glas rött och gå på vinprovningar.

Husvagnen har både bar och mikrovågsugn och har medverkat i ett flertal modeplåtningar och filminspelningar.

 

 


(0)
(1)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…