Annons
Annons


Hilda blev ofredad på spårvagnen – nu söker hon sin hjälte

Nu vill Hilda hitta tjejen som räddade henne undan den ofredande mannen på spårvagnen i Göteborg i helgen, och tacka henne.


När Hilda Rössle, 22, skulle hem efter en kväll med vännerna i Göteborg råkade hon ut för det som många kvinnor fasar för i nattraffiken.

På spårvagnen kommer en man fram till henne och frågar om han får köpa en cigarett av henne. När hon svarar att hon inte röker står han ändå kvar och stirrar på henne. Hon frågar om hon kan hjälpa honom med något annat, varpå han svarar att han gillar hur hon ser ut och att hon måste förstå och acceptera att män kommer fram och vill prata med henne.

Annons

– Då kontrar jag med att män som han måste förstå att småtjejer som mig blir rädda av män som beter sig som honom, kontrar hon då, säger hon till Aftonbladet.

hilda

22-åriga Hilda Rössle efterlyser nu tjejen på spårvagnen som hjälpte henne.

Bara en ingriper

Läs också: 7 kvinnor som ger styrka när allt känns svart

Han svarar att hon får skylla sig själv eftersom hon är så söt och vägrar gå därifrån, vilket skrämmer Hilda.

Hilda och mannen är långt ifrån ensamma på spårvagnen, men trots att det är många som hör konversationen är det ingen som ingriper. Förutom en tjej.

Hildas inlägg

Hildas inlägg på Facebook för att hitta tjejen som hjälpte. Foto: Facebook

– Hon utbrast ”Hej Jessica” och slog sig ner bredvid mig. Jag förstod direkt vad det var hon gjorde och hakade på. Mannen försvann direkt när han insåg att jag hade sällskap, säger Hilda till Aftonbladet.

Läs också: Linnéa sextrakasseras och mordhotas – hänger ut männen på Instagram

”Måste hålla ihop”

Tjejen som räddade Hilda från den obehagliga situationen erbjöd sig att hålla henne sällskap under resan och menade att ”vi tjejer måste hålla ihop”. Nu skulle Hilda vilja tacka tjejen som hjälpte henne på spårvagnen i helgen, men kommer inte ihåg vad hon hette.

– Jag är så himla tacksam för det hon gjorde. Hon såg vad som var på gång, ingrep och såg till att jag kunde ta mig hem säkert. Det ska hon ha en eloge för, bara vetskapen om att jag har människor med sånt civilkurage runt om mig gör att jag känner mig lite tryggare, säger hon.

”Hoppas hon läser”

Hilda beskriver tjejen så här:

– Hon var nog 23–25 år, hade stort fint afro-hår och kallade mig Jessica. Jag hoppas att hon läser detta så jag kan tacka henne ordentligt.

Läs också: Clara Henrys budskap till alla unga tjejer: ”Ta ingen skit”

Av Mikaela Alex

Källa: Aftonbladet

Foto: Facebook/IBL


(23)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…