Annons
Annons


Hinsehäxan – från glamour till prostitution


Lillemor Östlin och hennes liv i 60- och 70-talets Stockholm spelas av Vera Vitali. Foto: SVT

Lillemor Östlin levde ett glamoröst liv med kontakter både i den undre och den ”finare” världen. Hinsehäxan är en dramatisering av hennes liv och en stark berättelse om mänskligt förfall.

Hinsehäxan handlar om Lillemor Östlin som har tillbringat mer än 25 år av sitt liv i svenska fängelser. Tre gånger har hon rymt från kvinnoanstalten Hinseberg. I 40 år har hon använt amfetamin.

Annons

Prostitution
Dramatiseringen kretsar kring Lillemors liv i 60- och 70-talets Stockholm. Till en början för hon ett glamoröst leverne i Stockholms nattliv, men hamnar så småningom i en betydligt grymmare tillvaro. Vi följer hennes kamp för att ekonomiskt få ihop sitt liv och för att hålla ihop sin familj, men när hon förlorar vårdnaden om sina barn hamnar hon allt djupare i drogberoende, kriminalitet och prostitution.

Huvudrollen som Lillemor Östlin görs av Vera Vitali. Hon har tidigare medverkat i Johan Klings Puss och har även en roll i SVT:s kommande serie baserad på författaren Arne Dahls böcker. Manuset är skrivet av Maria Essén och Måns Holmqvist.

Justitieministern
Guldbaggebelönade Göran Ragnerstam (Arn, Wallander) gör rollen som tidigare justitieministern Lennart Geijer. I övriga roller ser vi bland andra Maria Kulle, Annika Hallin, David Dencik och Joel Spira.

Hinsehäxan: Måndag 9 och tisdag 10 januari, kl. 21.00.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…