Annons
Annons


Hipp-Hipp-gänget bjuder på årets humorfestival


Josefin Johansson - deltagare humorfestivalen

Josefin Johansson – en av många deltagare i årets humorfestival i Lund. Foto: TV4

Ikväll, tisdag, får vi glimtar i från den femte humorfestivalen i Lund. Bland artisterna syns Petra Mede, Josefin Johansson, Phill Jupitus och Kringlan Svensson.

Lund Comedy Festival (fram till 2013 Lunds humorfestival) är en sedan 2010 återkommande årlig humorfestival i Lund. De första åren hette evenemanget Lunds humorfestival, men i år döptes den om, inte minst för att de internatiella inslagen ökat markant.

Annons

Hipphipp-profiler
Festivalen hölls för första gången 2010 och initiativtagare till festivalen är Anders Jansson och Johan Wester, kända från bl a TV-programmet Hipphipp, och det är deras produktionsbolag Anagram Produktion som arrangerar festivalen med stöd från Lunds kommun samt olika lokala sponsorer.

Många kända ansikten
Hela festivalen äger rum på olika scener som Färs och frosta sparbank arena, Stadshallen, Lilla Teatern, Stadsteatern, Akademiska Föreningen och biografen Kino.  Flera humorgenrer är representerade på festivalen, och många namnkunniga artister och komiker har medverkat.

I år bjöds det på uppträdanden av bland andra Bill Bailey, Özz Nûjen, Ann Heberlein, Babben Larsson, Kristian Luuk, Petra Mede, Josefin Johansson, Phill Jupitus och Kringlan Svensson.

Lund Comedy Festival: Tisdag 30 december, kl 20.00 i TV4


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…