Annons
Annons


Historieätarna firar jul i tusen år!


På Annandagen sänds Historieätarna firar jul i SVT. Under sju dagar äter programledarparet Lotta Lundgren och Erik Haag sig igenom Sveriges historia med start år 1000.

Bland mycket annat ställs Lotta och Erik inför utmaningar som att slakta julgrisen, fira jul med döda släktingar, bada julbad, fira norén-jul och att fly julen.

Annons

– Vi har gjort nedslag i julens traditioner – höjdpunkter som smärtpunkter. Varför älskar vi julen så mycket? Och varför är den kärleken vanligtvis helt och hållet obesvarad? säger Lotta Lundgren som åt så mycket julbord att hon fick feber.

Men framför allt är programmet naturligtvis en orgie i julbord av de mest skiftande slag. Och den som väntar sig en kavalkad av oväntade inslag och kulinariska tveksamheter kommer inte behöva bli besviken.

– Precis som allt annat i vår svenska kultur har julen alltid varit i ständig förändring. Man kan säga att programmet är en retsam julhälsning till dom som tror att svensk kultur är någonting vi kan konservera genom att dra upp gränser mot andra kulturer, säger Erik Haag.

– I det här programmet ska vi undersöka vad jul egentligen är för någonting. och kommer visa hur våra svenska jultraditioner alltid skiftat med tid och ideal. säger Karin af Klintberg, seriens producent.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…