Annons
Annons


Hit åker svenskarna helst på bilsemester


Att åka på bilsemester är en fortsatt stor trend bland svenskarna. I sommar kommer fyra av tio, 37 procent, att sätta sig bakom ratten och bege sig ut längs med vägarna. Helst vill svenskarna åka till Danmark och Tyskland.

Annons

För tredje året i rad har Stena Line genomfört Bilsemesterrapporten, som visar att intresset för bilsemester fortfarande är stort. Inte nog med att nio av tio svenskar, 89 procent, någon gång varit på bilsemester kan nästan lika många tänka sig åka på bilsemester någon gång i framtiden.

I sommar planerar fyra av tio, 37 procent, att åka på bilsemester och de flesta planerar att vara borta i en vecka. Sett till vilka länder svenskarna kommer att besöka hamnar Danmark på en starkt första plats med 58 procent följt av Tyskland med 43 procent. Av medelhavsländerna är Frankrike favoriten strax före Italien med 18 procent respektive 17 procent. På frågan om hur svenskarna bor längst med vägen svarar de flesta, 64 procent, att de tar in på hotell och mer än var tredje svensk besöker även släkt och vänner.

Mer än åtta av tio, 83 procent, väljer bilsemester framför andra semesterformer då det möjliggör större frihet och flexibilitet. Därefter följer möjligheten att kunna besöka platser dit få andra åker eller att man kan få vara med om oplanerade händelser, det svarar närmre hälften.

Länderna svenskarna besöker under bilsemestern 2014

1. Danmark, 58 procent

2. Tyskland, 43 procent

3. Norge, 26 procent

4. Frankrike, 18 procent

5. Italien, 17 procent


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…