Annons


Hit åker vi helst i höst


Den storstad man helst besöker i höst är Barcelona, enligt Vings Resepanel där 6138 personer svarat på frågor om cityresor. Tätt efter kommer London följt av Rom. Viktiga kriterier för en lyckad weekend är att flygtiden är kort och att man slipper mellanlandningar. Drömresan verkar helst gå västerut, där New York, Los Angeles och Las Vegas är städer som många skulle vilja ha upplevt minst en gång i livet.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Till svenskarnas cityfavoriter hör London och Barcelona och Vings bokningsstatistik visar att reseförsäljningen till Barcelona har fördubblats jämfört med förra hösten. Även New York har gått upp med 30 procent, och bokningarna till städer som Berlin och Istanbul ökar medan klassikerna Paris och Rom ligger på en stadig, jämn nivå.

Topplista: städer vi helst besöker i höst (max tre svarsalternativ)

1. Barcelona 53 procent

2. London 44 procent

3. Rom 27 procent

4. Paris 26 procent

5. New York 24 procent

Direktflyg och kort flygresa viktigt

Viktigt när man åker på en cityweekend är en kort flygtid utan mellanlandningar och bra kommunikationer mellan flygplatsen och stadskärnan. Hela 84 procent väljer hotell efter det centrala läget medan 46 procent tycker att en ordentlig frukostbuffé får avgöra hotellvalet.

I valet av resmål tycker flest att utbudet av mat- och dryckeskultur i staden är viktigast. Det näst viktigaste är att staden är billig att leva och shoppa i, medan vikten av sevärdheter kniper en tredjeplats.

Topplista: Vad utmärker ett bra cityresmål? (max tre svarsalternativ)

1. Staden ska ha spännande mat- och dryckeskultur 45 procent

2. Det ska vara billigt/prisvärt att leva/shoppa i staden 40 procent

3. Det bör finnas sevärdheter i världsklass 37 procent

4. Det ska finnas ett stort kulturellt utbud 25 procent

5. Det finnas stort shoppingutbud 25 procent
Drömresan går helst västerut

På frågan om vilken stad man drömmer om att uppleva minst en gång i livet toppar New York med 42 procent, följt av Barcelona på 30 procent. Amerikanska storstäder som Los Angeles, San Fransisco och Las Vegas sticker upp och går om både London och Paris i popularitet när det gäller drömresmål som man någon gång skulle vilja uppleva i livet.

Tittar man på Vings bokningssiffror ökar New York som citydestination med 30 procent jämfört med samma period i fjol och USA lockar överlag många som är sugna på att shoppa och äta billigt med en fortsatt låg dollarkurs.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…