Annons
Annons


Här spelas Antikrundan in i sommar

Igår, sista mars, sändes det sista av säsongens Antikrundan. Redan idag kan vi berätta var Antikrundan spelas in i sommar. Bor du på rätt ställe kanske det är din tur att få besök av Anne Lundberg & co.


Anne Lundberg och Knut Knutson tycker att det känns alldeles utmärkt att nu få starta upp inspelningen av Antikrundan 2016. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Anne Lundberg och Knut Knutson tycker att det känns alldeles utmärkt att nu få starta upp inspelningen av Antikrundan 2016. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Sandviken, Karlstad, Göteborg, Värmdö, Västervik och Kristianstad. Dessa sex orter kommer i månadsskiftet augusti-september att få besök av Anne Lundberg och Antikrundans experter, när den 29:e säsongen av Antikrundan spelas in.

Annons

– Det känns väldigt spännande med årets orter. Några har vi aldrig besökt tidigare: Sandviken och Värmdö. Resten är platser vi besökte i slutet på 90-talet! På tiden att det blev återbesök helt enkelt, säger producenten Pernilla Månsson Colt.

Maila bilder

Årets sista Antikrundan är precis färdig och det är dags att ladda för nya inspelningar. Redan nu går det att maila bilder på stora, tunga föremål som det behövs hjälp med att frakta till sommarens inspelningar. Maila till [email protected]

I mailet måste man uppge var man bor (Antikrundan kan bara frakta möbler i närheten av inspelningsplatsen), och man ska berätta om föremålet och bifoga bilder.

Experterna väljer

Senast 31 juli behöver Antikrundan ha mailet. Därefter väljer programmets experter ut vilka föremål som hämtas till inspelning, som sker på följande platser och datum:

  • 26 augusti: Sandviken – Högbo bruk
  • 28 augusti: Karlstad – Värmlands museum
  • 30 augusti: Göteborg – Restaurang Trädgården
  • 4 september: Värmdö – Artipelag
  • 6 september: Västervik – Gränsö slott
  • 8 september: Kristianstad – Bäckaskog slott

1,6 miljoner tittare

Våren 2016 har i snitt ungefär 1,6 miljoner tittare bänkat sig framför TV-apparaterna för att titta på SVT:s långkörare Antikrundan.

Bland annat har de fått se en kartbok som skulle slängas på tippen men som var värd en halv miljon, ett ”fult” mässingsägg som visade sig vara en världssensation och ett familjeporträtt, som inte var värt hundra tusen kronor, utan en miljon.


(22)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…