Annons
Annons


Hit reser Hobbitar på semester!


Montana hobbit

Hobbithus i Thompson Falls, Montana

Lagom till premiären av den sista delen i fantasy-trilogin ”Hobbit” presenterade HomeAway.se de fem bästa semesterbostäderna för alla hängivna Tolkienfans, eller för andra semesterfirare som vill bo lite annorlunda.

Annons

För visst ser det verkligen ut som Hobbit-hus!

Hobbithus i Montana

Arkitekten till detta sagolika Hobbithus i Thompson Falls, Montana, har verkligen tänkt på allt för att skapa en atmosfär för ”ringarnas herre”. ”The Shire” bjuder på mycket mer än endast en säng att sova i och ett kök att laga mat i. Det är logi i extraklass – trolskt och fantasifullt! Finns att hyra från cirka 2 300 kr per natt.

Hobbithus i SydrankrikeBilbos krypin i Sydfrankrike

Även i Frankrike har kreativa uthyrare skapat ett semesterhus för Hobbitfans. Grästak och rund dörr – Bilbo skulle utan tvivel känna sig hemma här. För att göra upplevelsen genuin kan gäster delta i en skattjakt för att hitta ”Härskarringen”. Stugan erbjuder plats för upp till fem personer.

Santorini med poolHobbithus med pool på Santorini

Om Bilbo Baggins hade semestrat vid Medelhavet skulle en grotta på den grekiska ön Santorini säkert varit förstahandsvalet. Denna arkitektvilla med havsutsikt och pool är en riktig Hobbitbostad – placerad i berget. Den består egentligen av två grottor som förbinds med en tunnel. Du kan hyra den från ca 2 650 kr per natt.

New-mexicoLyxigt hus för Hobbitar i New Mexico

Också uthyraren av detta luxuösa semesterhus i New Mexico, USA verkar vara en stor Hobbitfantast. Utformningen av baksidans vägg är något utöver det vanliga. Alla hörn och kanter är avrundade och badkaret är ett konstverk i sig själv. Här finns det plats för en Hobbit och hans fem vänner. Hyrespriset ligger på ca 2 150 kr per natt.

MichiganBo granne med Bilbo i Michigan

Detta enastående stenhus i Michigan är ett resultat av den fantasifulla amerikanska arkitekten Earl Young. Verkar det inte som att en av Bilbos grannar kan dyka upp när som helst? Detta ”halva hus” kan hyras av upp till sex personer från ca 975 kr per natt.

 


(17)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…