Annons
Annons


Hit vill din granne resa!


Vilka destinationer har dykt upp som nya favoriter bland de svenska resenärerna? Hur skiljer sig resenärernas resmönster beroende på var i landet de bor?

Våra resmönster skiljer sig åt i olika delar av Sverige. Stockholmaren är en långväga resenär som blickar åt både öst och väst. Thailändska klassiker lockar stockholmaren, precis som storstadspulsen i USA. Många av de större destinationerna i Europa lyser med sin frånvaro, och endast Barcelona verkar ha lyckats charma stockholmarna tillräckligt mycket för att få en plats på topp tio-listan. Tittar man på stadsdelsnivå i Stockholm ser det helt annorlunda ut. Östermalmsborna reser helst till Europa och städer som London, Nice, Malaga och Barcelona. I Vasastan lever drömmen om USA och det lite ovanliga resmålet Buffalo har letat sig in på topplistan.

Annons

I Umeå drömmer man om resor till sol och värme i lite högre grad än i övriga Sverige. Thailändska klassiker som Bangkok och Phuket möter nyare influenser som Filippinerna och Mexiko. Något mer överraskande är intresset för Cairns i norra Australien.

Tittar man på Malmö och jämför med Stockholm skiljer sig mönstret en hel del. Att städer som Pristina i Kosovo, Beirut i Libanon och den heliga staden Najaf i Irak finns med på just Malmös topplista är ingen slump. Malmö är känt som en mångkulturell stad, något som återspeglas också i invånarnas resedrömmar.

Flygresors Flygtoppen gör det enkelt att på egen hand söka fram aktuella topplistor över svenskarnas mest populära resmål, stad för stad och kommun för kommun. Flygresor.se har 800 000 besökare per månad och statistiken i topplistorna är baserad på sökningar som är gjorda på sajten under perioden december 2014 och januari 2015. Topplistorna går att hitta på Flygtoppen där det även går att söka via en kartfunktion på fler orter i Sverige.


(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…