Annons
Annons


Hitta bäst cykelvägar i Skåne


Cykla i Skåne är en helt ny cykelreseplanerare som visar de snabbaste och säkraste cykelvägarna mellan två platser i Skåne. Genom att enkelt ange en gatuadress eller dra en kartnål dit man vill komma på cykel kommer snabbt ett alternativ.

Annons

Cykelreseplaneraren har tagits fram med utgångspunkt att några vill komma fram så fort som möjligt medan andra föredrar säkrare bilfria cykelvägar.

Det speciella mes projektet ”Cykla i Skåne” är att det är ett samarbete mellan kommunerna Malmö, Lund och Helsingborg, Sveriges tre bästa cykelkommuner enligt Cykelfrämjandet. Cykla i Skåne bygger på det data om cykelvägnätet som kommunerna rapporterar in till Trafikverket. Det ger planeraren hög tillförlitlighet.

Gilla Allas.se på Facebook

– Vi har lagt stor fokus på användarvänlighet och den typ av information och funktion som vi tror att cyklister i Skåne verkligen kommer att uppskatta. Vår förhoppning är också att vi kan få en och annan bilist att börja cykla mer nu när det blir enklare att hitta, säger projektledare Jonas Hedlund på Hållbar Mobilitet Skåne som är redaktör för sajten.

På sajten finns även nya cykelkartor över hela Öresundsregionen och cykelturismguiden Fjärilsleden.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…