Annons
Annons


Hjälp, bilen är borta!

Har du laddat bilen julklappar och ska bara in på köpcentrat och handla några till? Stress vid julklappsinköp och fulla parkeringsplatser gör att ägarna många gånger tror att bilen blivit stulen. Mer än var femte bil som anmäldes stulen till If i december förra året var i själva verket bortglömd på annan plats och återfanns senare av sin ägare. – Den typiska kunden som tappar bort sin bil är en stressad trebarnsfar som kör en nyare bil och bor i Stockholm, säger Lars-Elis Ekeberg, motorskadechef på If.


Glömt var bilen står

Julstressen gör att många glömmer var de ställt bilen och stöldanmäler den.

Har du laddat bilen julklappar och ska bara in på köpcentrat och handla några till? Stress vid julklappsinköp och fulla parkeringsplatser gör att ägarna många gånger tror att bilen blivit stulen.

Annons

Mer än var femte bil som anmäldes stulen till If i december förra året var i själva verket bortglömd på annan plats och återfanns senare av sin ägare.

– Den typiska kunden som tappar bort sin bil är en stressad trebarnsfar som kör en nyare bil och bor i Stockholm, säger Lars-Elis Ekeberg, motorskadechef på If.

Gilla Allas.se på Facebook

Listan över anledningar är lång. Man glömmer att man hade bilen till julfesten och tog taxi hem. Barnen skjutsades till skolans luciauppträdande, men man tog bussen till jobbet efteråt. Flera besök vid samma köpcentrum ledde till att parkeringarna blandades samman.

Ibland leder ”stölden” till fullständig panik för bilägaren som kanske ska iväg på resa över julen med familjen.

– Om man varit och handlat i ett köpcentrum och bilen är borta när man kommer ut, så åk tillbaka klockan tio på kvällen. Chansen är stor att det står en ensam bil kvar, säger Lars-Elis Ekeberg.

Tips för att hålla koll på bilen:

Skicka ett sms till dig själv med en beskrivning av bilens placering

Ladda ned en app som hjälper dig att komma ihåg var du ställt bilen.

Knyt en vimpel på bilens antenn så att bilen syns bättre

Hitta en refug eller annan högre punkt på parkeringen och scanna av med fjärrkontrollen när du ska hitta bilen, den når längre än man tror

Har du barn med dig – be dem memorera våningsplan och plats i parkeringshuset. Barnen har antagligen inte huvudet lika fullt av julbestyr som du

Har du ställt bilen i parkeringshus – leta alltid på våningsplanet under och över också

Försök undvika att handla samtidigt med alla andra

Stressa mindre – kom ihåg att julen ska vara fridens högtid

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…