Annons
Annons


Hjälp en mamma på mors dag


Den 25:e maj firas Mors Dag och fina gåvor finns i Röda Korsets webbshop. En gåva från Röda Korset gör inte bara en mamma glad, utan hjälper även många mödrar runt om i världen. Till exempel genom barnmorskor som tar hand om mammor och barn före, under och efter förlossningen.

Annons

I Röda Korsets webbshop finns Mors Dags-gåvor som hjälper mammor världen över. Exempel på gåvor är en barnmorska för en dag som från 52 kronor kan fortsätta sitt livsviktiga arbete. I många utsatta länder är mödra- och barnadödligheten hög och många kvinnor som föder barn dör i sviter efter graviditeten eller förlossningen.

Gilla Allas.se på Facebook

– Mors dag är dagen då vi hyllar mammor i olika delar av världen. Vad kan vara en bättre Mors dags-gåva än att bidra till att en mamma överlever sin förlossning. Eller varför inte hjälpa till att låta en mamma få återse sitt barn genom våra familjeåterförenare, säger Viken Wetlesen, kampanjledare på Röda Korset.

Förutom barnmorskegåvor finns även familjeåterförenare i Röda Korsets Webbshop. Hundratusentals barn och föräldrar har blivit separerade av krig och konflikter och söker nu efter varandra. Röda Korsets familjeåterförenare arbetar ständigt med att leta efter saknade anhöriga. Genom att köpa en familjeåterförenare för 300 kronor kan barn över hela världen få återse sin mamma och pappa.

De gåvor som köps via Röda Korsets webbshop paketeras snyggt i form av personliga gåvobevis som köparen kan få fysiskt via post eller skriva ut själv. Genom webbshopen kan även mammor långt hemifrån firas eftersom gåvobevisen enkelt kan skickas via mejl eller post.

Om gåvorna:

I Röda Korsets webbshop finns allt från myggnät och sjukvård för under 50 kronor till hela hälsokliniker och terrängfordon för en kvarts miljon kronor. Sammanlagt erbjuds 25 olika gåvor. Varje gåva går till ett specifikt land som till exempel Myanmar, Afghanistan, Somalia, Syrien eller Sverige. Det finns både möjlighet att hjälpa till på platser där Röda Korset jobbar långsiktigt, men också i länder som är i akut kris.

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…