Annons


Hjärngympa för hunden!


Hund sittandes i sängen

Vintern fortsätter att hålla i sig och det kan ibland kännas kallt och ruggigt att alltid aktivera hunden utomhus. Som tur är behöver inte hundar bara fysisk träning utan även psykisk. Ha därför inte dåligt samvete för att hunden inte får komma ut på någon längre promenadrunda, låt hunden aktiveras psykisk innomhus genom att prova några av dessa ”hund-spel”. Ni kommer garanterat ha både roligt och huvudbry när ni gömmer och letar efter smarriga godbitar.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

 Aztec Skattjakt – svårighet 1

Aztec Skattjakt

Har hunden tidigare inte provat på något liknande spel så är det bra att börja med den lättaste nivån. Detta spel som heter Aztec har svårighetsgrad 1 och gör det lättare för hunden att komma igång genom att spelet har stora lätta delar att flytta. Börja med att lägga godbitar under alla peggarna och hjälp hunden att lista ut hur man kommer åt dem. Öka sedan på svårigheten genom att endast lägga godbitar under en eller två peggar och låt hunden lista ut under vilka dem ligger. Pris 249 kr.

 

 Maya Skattjakt – svårighet 2

Maya Skattjakt

När hunden börjat förstå vad det går ut på och klarar galant av svårighetsgrad 1 är det dags att gå vidare och ge hunden en svårare utmaning. Detta spelet har svårighetsgrad 2 och heter Maya. Peggarna här är mindre och har endast en kula på toppen till hjälp för att hunden ska få upp dem ut bottenplattan. Pris: 249 kr.

 

Inca Skattjakt – svårighet 3

Inca Skattjakt

För de riktigt duktiga hundarna finns även svårighetsgrad 3. Här ska hunden inte längre lyfta bort peggarna utan istället skjuta dem åt sidan för att hitta godbitarna. Detta spel kan vara ganska svårt för de flesta hundar. För att hjälpa dem att komma i gång så kan man visa att man lägger en godbit på plattan och sedan gömmer den genom att skjuta för en av peggarna. Hunden kommer då att försöka leta efter den. Pris 299 kr.

Alla spelen finns att köpa på Zoosajten.

 


(2)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…