Annons
Annons


Hjärtegoda mumsbitar

Gott som godis! Chokladmousse på mandelbotten. Skär i små rutor. Perfekt både till kaffe och som minidessert.


chokladmousse25–30 st små
Tid: ca 1 1/2 tim

300 g mandelmassa
3 äggvitor (spara 2 gulor)
Chokladmousse:
125 g mörk choklad
2 äggulor
2 1/2 dl vispgrädde
Garnering:
kakao
30–40 g vit choklad
Dr Oetkers chokladhjärtan

Annons

1. Riv mandelmassan och rör ner de lätt uppvispade äggvitorna. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 25×30 cm stor.
2. Grädda i 175° i nedre delen av ugnen i 20–25 min. Låt kakan kallna.
3. Smält chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Ta upp skålen, rör ner en äggula i taget och låt svalna något. Vispa grädden till slätt skum. Blanda ner ca 1/3 först, vänd sedan ner resterande. Täck bottnen med chokladmoussen och låt stelna i kyl.
4. Dela i rutor och sikta över ett tunt lager kakao. Ringla över smält vit choklad. (Smält chokladen i en spritspåse av plast. Klipp av ena hörnet. Ringla över). Garnera med chokladhjärtan.

Tips! Ringla chokladen över rutorna utan kakaopulver så fäster den bättre.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(46)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…