Annons


Snabbfixad hjortrondessert med nötter

Så enkelt – så gott! Rosta valnötterna i stekpannan och varva med glass och hjortronsylt i ett glas. Smarrigt, krämigt, glutenfritt.


Superdesserten när du vill serva gott och snabbt.

Krämig hjortrondessert

4 port
Tid: 25 min

400 g hjortron
2 dl socker
1 dl grovt hackade (eller hela) valfria nötter
1/2 dl socker
1/2 liter vaniljglass

1. Lägg hjortronen i en kastrull, rör om försiktigt och låt det sjuda upp. Skumma ev bären. Tillsätt sockret och låt det sjuda ytterligare tills det tjocknar något. Låt svalna.

Annons

2. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de får lite färg. Ta upp nötterna och diska pannan, tillsätt socker och låt det smälta ner, rör ner nötterna snabbt och häll ut dem på bakpappersklädd plåt. Låt stelna.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Varva i glas hjortronsylt, glaserade krossade nötter och glass. Servera genast.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också: Chokladpaj med rårörda hjortron


(20)
(0)



Vinn 10 000 kronor till DIN drömresa – tävla här!



Annons


Annons

Laddar nästa sida…