Annons
Annons


H&M i kampanj för att återvinna 1000 ton kläder

Inga plagg ska hamna på soptippen och användandet av naturresurser måste minska. Det är H&M:s mål när de drar i gång insamlingen World Recycle Week, som pågår mellan den 18 och 24 april. Tillsammans med artisten M.I.A. vill de samla in 1000 ton kläder.


M.I.A gör musikvideo för H&M i kampanj för återvinning.

M.I.A gör musikvideo för H&M i kampanj för återvinning.

H&M och artisten M.I.A. går samman för H&M:s senaste globala initiativ, World Recycle Week, med en ny musikvideo som belyser miljöpåverkan av textilavfall samt en omfattande och global klädinsamlingsaktivitet.

Annons

Under perioden har H&M som mål att samla in 1000 ton använda eller uttjänta kläder från kunder över hela världen. Initiativet är en del av H&M:s målsättning att sluta modets kretslopp, där använda plagg kan återvinnas för att skapa återvunna textilfibrer och nya produkter.

Egna videoklipp

Klädinsamlingen på H&M är enkel. Alla textilier tas emot – udda strumpor, gamla handdukar eller favoritklänningen med hål i. Ingenting är för slitet, trasigt eller använt för att inte kunna få ett nytt liv. Som tack för inlämnade kläder ger H&M en rabattkupong som kan användas i butik.

För att uppmärksamma World Recycle Week kommer bloggare och karaktärer från M.I.A.:s musikvideo att spela in videoklipp som visar plaggen de tänker återvinna genom H&M:s klädinsamling.

Du kan själv göra dina egna videoklipp med hjälp av hashtaggen #HMrehaul, ta sedan med dig plaggen till närmaste H&M-butik och bli en del av en global moderörelse med målet att göra textilåtervinning till en naturlig del av klädernas livscykel.

Som en avslutning på World Recycle Week bjuder H&M Sverige in till ”Fashion Transformation Day”, en dagsfest i det mer hållbara modets tecken, den 23 april på Nobelberget, Sickla i Stockholm.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…