Annons


Höj pulsen: 4 enkla och effektiva gålekar!

Intervallträning under dina promenader är ett tidseffektivt och pulshöjande sätt att träna och öka förbränningen på. Värm gärna upp i fem minuter innan du drar igång med intervallerna. Gör dem fristående eller som en del av din långpromenad. Lek fram formen!


1. STEGEN

Gå raskt i 30 sekunder och gör ett märke i marken (som riktlinje), vila sedan i 15 sekunder. Fortsätt framåt och gör likadant igen. Vänd sedan och ta dig tillbaka med samma upplägg. Försök hinna till märkena i marken på samma tid som under de första intervallerna. Gör sedan likadant men gå då i 60 sekunder, följt av 30 sekunders vila. Avsluta med 90 sekunder och 45 sekunders vila.

Annons

2. UTMANINGSRUNDAN
Välj ut en slinga på cirka två kilometer. Gå så fort du kan i 2 minuter, följt av 1 minut i långsammare tempo – genom hela rundan. Hur många intervaller behöver du för att ta dig runt? Här kommer du att märka skillnad när du förbättrar konditionen, det blir färre intervaller ju bättre ork du får. Utmana dig själv och dina nära och kära!

Gilla Allas.se på Facebook

3. PLUSSET
Utgå från en fyrvägskorsning eller något liknande. Gå 1 minut i rask takt åt ett håll och sedan tillbaka i samma tempo. Gå 2 minuter på nästa väg och tillbaka. 3 minuter på den tredje och 4 minuter på den fjärde. Kom ihåg att hålla tempot högt, det är helt okej att vila mellan de olika vägarna. Det här ger en total träningstid på cirka 20 minuter, så det räcker som ett helt pass.

4. KLASSISK FARTLEK
Gå snabbt mellan tre lyktstolpar eller andra riktmärken, och sedan lugnare mellan två. De snabba intervallerna ska vara i cirka 30–45 sekunder och den långsamma i 15. Här kan du också öka på längden på de snabba intervallerna ju bättre flås du får.

Foto: Shutterstock

Läs också: 6 anledningar till varför promenader är så bra!


(11)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…