Annons


Hon tar över som programledare för ”Så ska det låta”

Efter fyra säsonger får Kalle Moraeus flytta på sig. Nu tar Sarah Dawn Finer över stafettpinnen som programledare för "Så ska det låta". "Det känns jättebra", säger hon till Aftonbladet.


När ”Så ska det låta” kommer tillbaka 2018 är det Sarah Dawn Finer som tar över som programledare, meddelar SVT under tisdagen.

– Det känns superkul att få leda ett älskat underhållningsprogram som helt och hållet handlar om sång och musik. Jag är verkligen peppad och spänd på att få sätta min egen prägel på ”Så ska det låta”, vad det nu än blir, säger Sarah Dawn Finer till SVT.

Annons
Bild: IBL

Bild: IBL

Sarah Dawn Finer är kanske framförallt känd som artist, men har både lett Melodifestivalen och varit julvärd. När hon nu tar över programledarrollen blir hon dessutom historisk.

Gilla Allas.se på Facebook

– Det känns så himla roligt. Att få vara första kvinnan som jobbar med helgunderhållning på väldigt många år. Det känns som att det är dags för det, säger hon till Aftonbladet.

Mycket kommer förstås att vara bekant, men både artisten och produktionen bakom säger att det blir en uppdaterad version.

– Jag har ingen aning, det är sjukt tidigt, vi har inte börjat jobba. Men SVT tycker om att förnya, uppdatera och utmana alla sina flaggskepp, säger Sarah Dawn Finer till Aftonbladet.

Petad av SVT

Kalle Moraeus, som lett programmet i fyra säsonger, säger till Expressen att programledarbytet är ett SVT-beslut rakt igenom. Han säger själv att han gärna lett programmet ytterligare en säsong eller två.

– Men jag har absolut ingenting att säga om det, jag är inte ett dugg bitter eller ledsen över det, säger han till Expressen.

Kalle Moreus tillsammans med sin företrädare Peter Settman. Bild: RT / IBL Bildbyrå

Kalle Moreus tillsammans med sin företrädare Peter Settman. Bild: RT / IBL Bildbyrå

Han säger också att SVT har valt en bra efterträdare.

– Det är helt rätt, man ska förnya programmet. Det är inget konstigt i det. Jag tycker att det är ett fantastiskt val och jag älskar Sarah Dawn Finer. Jag önskar henne all lycka på jorden, säger Kalle Moraeus till Expressen.

Bekant ansikte

Sarah Dawn Finer är på inget sätt ett nytt ansikte för ”Så ska det låta”-tittarna. Artisten gästade programmet för första gången 2004 och har varit med flera gånger sedan dess.

– Jag varit med i programmet sju gånger och det har varit lika roligt varje gång. Att jag nu ska få bli programledare för Så ska det låta känns som en väldigt rolig möjlighet och en härlig utmaning, säger hon till SVT.

Av Helena Sjögren


(441)
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…